Allmänt om bil

Sämsta bortförklaringarna i trafiken – enligt polisen

sämsta-bortförklaring-trafik-1

Har vi inte alla någon gång tänjt lite på regler i trafiken? Kanske inte stannat vid ett stopp eller glömt att blinka i en korsning? Du ska givetvis följa regler och lagar i trafiken för att undvika tråkiga böter eller att bli av med körkortet. Polisen är säkert van vid att höra många dåliga bortförklaringar när de stannar trafikanter som begått överträdelser i trafiken. Här är några av de sämsta bortförklaringarna i trafiken – enligt polisen!

Sämsta bortförklaringarna i trafiken

sämsta-bortförklaringarna-trafik-2

Att försöka slingra sig ur en situation där man brutit mot trafikreglerna är inte ovanligt. Tvärtom verkar många vara beredda att hitta på både den ena och andra kreativa bortförklaringen till sina snedsteg. Vill du läsa mer om fortkörning och böter kan du göra det här. Jobbar man som polis får man nog förbereda sig på att lyssna till många kassa bortförklaringar i trafiken. Nedan har vi samlat ett gäng som vi tycker är lite extra dumma!

“Jag är diplomat”

sämsta-bortförklaringarna-trafik-diplomat-3

En trafikpolis stoppade en misstänkt rattfyllerist som genast hävdade att han hade immunitet då han var diplomat. Fordonet han körde var mycket riktigt ett ambassadfordon men någon immunitet hade personen i fråga inte. Det gubben gick inte!

“Jag har bara druckit två öl”

sämsta-bortförklaring-trafik-alkohol-4

Personer som kör alkoholpåverkade är tyvärr relativt vanligt i vårt avlånga land. En stor andel av de som blir påkomna brukar dock hävda att de absolut inte druckit mer än två öl. Hur stora ölen är brukar de dock inte gå in närmare på. 

“Jag är 43 år”

sämsta-bortförklaring-vuxen-5

En man som stannades i en trafikkontroll hade inget bälte på sig. När detta påtalades utbrast han bara “Jag är 43 år, jag gör vad fan jag vill”… Kanske inte bästa sättet att slippa böter. 

Obs. Personerna på bilden har ingenting med händelsen att göra.

“Det är en nödsituation”

sämsta-bortförklaringar-trafik-toalett-6

En man som blev stoppad av trafikpolis för fortkörning hade en intressant förklaring till varför han hade så bråttom. Han behöver nämligen VERKLIGEN gå på toaletten. Nöden har ingen lag som man brukar säga. 

“Det var GPS:ens fel”

sämsta-bortförklaring-gps-7

En vanlig bortförklaring i trafiken är att man bara följt instruktionerna på GPS:en. Så då blir det okej att köra i bussfiler, över heldragna linjer och strunta i övriga anvisningar i trafiken. Det är lugnt, det är GPS:ens fel!  

“Jag har mjäll”

sämsta-bortförklaringarna-trafik-mjäll-8

Motorcyklister som kör utan hjälm kan ibland hävda att de inte kan ha hjälmen eftersom de har mjäll. En ganska konstig ursäkt kan tyckas men faktum är att fram till år 2000 kunde man få dispens av Vägverket (nuvarande Trafikverket) för just detta. Det funkar dock inte längre och alla som kör motorcykel måste ha hjälm. 

Obs. Personen på bilden har ingenting med artikeln att göra.

Sugen på att ge dig ut i trafiken? Vi hjälper dig med ett billån om du vill uppgradera dig i sommar! Ansök här.

/Vännerna på MyMoney

Gillade du denna artikeln?
Vill du ta del av liknande material, tips och nyheter?

Du kanske också gillar