Allmänt om bil

Förbered husvagnen för sommarens semester – tips!

Snart är sommaren här och är du lycklig ägare till en husvagn är det dags att börja förbereda vagnen för säsongen. De flesta städar av vagnen och gör sin årliga koll, men det kan vara en god idé att införa nya vanor för att resan ska bli så trivsam och säker som möjligt. Det finns också några saker som kan vara bra att köpa med sig innan ni ger er av på semester. Vattenslang, gasol och elkabel är exempel på prylar som är bra att införskaffa. För den som inte äger en husvagn men vill ge sig ut på campingsemester, finns alternativet att hyra en husvagn.

Husvagnslivet ska vara enkelt och okomplicerat. Du drömmer om långa händelserika dagar med familjen eller bara avslappning och lugn och ro med en god bok. För att din sommarsemester ska bli så fantastisk som du önskar, är det en god idé att du förbereder dig ordentligt. Om det är första gången du ska semestra med husvagn kanske du vill hyra istället för att köpa? Det kan vara svårt att veta hur du kommer att uppleva resan med husvagn innan du faktiskt har provat att semestra på detta sätt. Det går att hyra husvagnar både privat och via firmor. Då märker du också vilken typ av vagn du behöver. Om du vill ligga still på samma ställe kanske en större husvagn passar dig. Vill du vara mer rörlig kanske en mindre vagn räcker.

Inför husvagnssemestern – Tips!

Oavsett vilken typ av semester du föredrar, finns det några förberedelser du kan ordna med för att få en så positiv husvagnssemester som möjligt. Här är våra tips!

  • Hyr vagnen den första semestern för att kartlägga dina vanor.
  • Provpacka vagnen hemma.
  • En separat tank för avloppet från diskho.
  • Förvara gasolen på ett säkert ställe.
  • Kontrollera bilens tjänstevikt.

Det finns alltså flera punkter som du bör gå igenom innan du ger dig iväg. Om du känner dig osäker på vilka tillbehör du behöver till din husvagn, hjälper en specialiserad husvagnshandlare gärna till. Något annat som är mycket viktigt, är att du måste kontrollera hur tung vagn du får köra med din bil. Om du har körkortsbehörighet B, betyder det att husvagnens totalvikt inte får överstiga bilens tjänstevikt. Om du behöver mer ingående information eller har direkta frågor om just ditt fordon, kan du höra av dig till Trafikverket.

Man ska ha husvagn!

Innan det är dags att ge sig iväg ska du också ha kontrollerat däckens luft och mönsterdjup. Hur mycket luft klarar däcken? Tänk på att ett optimalt lufttryck i däcken gör husvagnen mer lättrullad. Det betyder att bränsleförbrukningen minskar och du sparar både pengar och kör mer miljövänligt. Inne i vagnen måste du också kontrollera ventilationen. Om det till exempel ligger en matta som täpper till golvventilerna, kan detta bli farligt. Slutligen är det en god idé att provköra vagnen en liten runda när allt är färdigpackat och förberett för att känna att allt känns bra och låter som det ska. Bilen som ska dra vagnen behöver vara i gott skick, kanske är det dags att införskaffa en som håller måttet? Hos oss får du ett förmånligt billån som kan infria sommarens semesterdröm. Man ska ha husvagn!

/Vännerna på MyMoney

Gillade du denna artikeln?
Vill du ta del av liknande material, tips och nyheter?

Du kanske också gillar