Bilinspiration

5 heta nya bilar 2018

Nytt år, nya möjligheter och framförallt nya bilar! Inför det nya året har vi flera spännande modeller att vänta från både gamla och nya märken. I den här artikeln presenterar vi främst hybrid- och elbilar, men även bensin- och dieselbilar. Vi kikar på både budgetbilar och lyxigare varianter, på rymligare familjebilar och mindre nättare modeller. Oavsett vilken bil du söker är 2018 ett mycket intressant år för bilköp av flera skäl. Biltillverkarna har tagit större fasta på vad bilen ska användas till och vad som är önskvärt att bilen ska klara. Miljöbilar är fortsatt superhett, vilket sparar på både pengar och miljö. Häng med så kikar vi närmre på vilka nya bilar 2018 har att bjuda på!

Det finns tre viktiga skäl som gör det mycket intressant att köpa ny bil i år. För det första går tekniken ovanligt fort framåt vilket gör att elbilarna redan är långt mer avancerade än man kunnat ana vid det här laget. Prestandan är kraftfull och räckvidden avsevärt mycket längre. För det andra har vi en stor förändring i bilskatten den 1:a juli, då det nya skattesystemet ”Bonus malus” träder i kraft, vilket innebär stora fördelar för främst de med laddbara bilar. För det tredje, är det flera intressanta modeller som spås kunna bli riktiga storsäljare bland svenska folket. Du kan läsa mer ingående om det nya skattesystemet ”Bonus malus” och de många fördelarna med miljöbilar i tidigare inlägg på vår blogg. Här har vi valt ut fem nya modeller som vi väljer att kika närmre på, de är listade utan inbördes ordning och erbjuder något för alla oavsett plånbok och preferenser.

Jaguar I-PACE – den första elbilen från Jaguar

Jaguar I-PACE är en renodlad elbil från den anrika biltillverkaren Jaguar. Med en extremt spännande design och fokus på sportighet kommer Jaguar I-PACE under 2018 att bli ett mycket spännande tillskott till den växande skaran av elbilar på marknaden.

Dacia Duster – fyrhjulsdriven budgetbil för hela familjen

Den populära suven Dacia Duster kommer nu i nytt utförande. En billig fyrhjulsdriven familjebil som är tänkt att ”passa överallt”. Prislappen börjar strax under 100 000 kronor och kan nu även beställas som automat. För fler populära och prisvärda familjebilar – kika här.

Volvo XC40 – en av Volvos bästa modeller på många år

Volvo lanserar sin XC40 och av alla nya bilar i år spås detta bli en framtida storsäljare, vissa går så långt i sin bedömning att de tror att detta så småningom blir Sveriges mest sålda bil. Modellen tillhör de små smidiga stadsjeeparna och XC40 är ett fantastiskt sådant alternativ. Smidig, stabil och säker. Prislappen för XC40 med trecylindrig bensinmotor och framhjulsdrift börjar på strax under 300 000 kronor, men redan senare i år kommer även XC40 som laddhybrid.

Mercedes CLS – en lyxig stilbildare i helt nytt format

Den lyxiga Mercedes CLS är baserad på E-klassen och blir femsitsig för första gången. Den lanseras med tre olika motorer, ett bensinalternativ kompletterat med ett hybridsystem och två olika dieselalternativ.

Polestar 1 – laddhybriden med längst räckvidd just nu

Slutligen levererar Volvos systerföretag Polestar sin första bil Polestar 1. En laddhybrid med den längsta räckvidden på el just nu – 150 mil. Sverige blir en av de första länderna att få denna elvärsting med 600hk, lanseringen sker dock först nästa år men beställningarna inleds redan nu.

Oavsett vad du söker för bil, finns vi här för att svara på dina frågor och funderingar kring ditt billån. Funderar du på att köpa en miljöbil har vi några tips här. Tänk på att planera långsiktigt och välj bil med utgångspunkt i dina behov så blir det rätt från början!

/Vännerna på MyMoney

Gillade du denna artikeln?
Vill du ta del av liknande material, tips och nyheter?

Du kanske också gillar