Bilinspiration

Ariel Hipercar – världens snabbaste bil?

Bild: Ariel Motor Company

Har du någonsin hört talas om en fyrahjulsdriven elbil med över 1180 hästkrafter?! Brittiska Ariel Motor Company må vara en liten biltillverkare men har ett rykte om sig att skapa riktigt extrema bilar och motorcyklar som ofta visas upp i det populära motorprogrammet Top Gear.

När de stora biltillverkarna i allt större utsträckning använder sig av robotar och maskintillverkning, skapas alla Ariel-kreationer för hand och stoltserar med otroligt hantverk och revolutionerande teknik.

Ariels senaste skrytbil Ariel Hipercar når 160 km/h på under 4 sekunder och sin maxfart på 249 km/h på under 8 sekunder! Den kommer definitivt att kunna konkurrera om att bli världens snabbaste bil. Denna superbil kommer först till salu under 2019 till ett pris som ännu inte är officiellt, men du får nog räkna med en prislapp på över 10,3 miljoner kronor. Läs mer om Ariel Hipercar hos Allt om Bilar här.

Visste du att…Varje Ariel är byggd av en noga utvald tekniker som gör allt själv i processen – från montering till körtest. Inte förrän han är helt nöjd med den slutgiltiga produkten sätter teknikern sin signatur på bilen eller motorcykeln. Fordonet byggs helt efter kundens önskemål och specifikationer och alla Ariels blir alltså one-of-a-kind, helt unika!

/Vännerna på MyMoney

Gillade du denna artikeln?
Vill du ta del av liknande material, tips och nyheter?

Du kanske också gillar