Bilinspiration

Flygande bilar – snart en verklighet?

Bild: www.aeromobil.com

Det är ingen science fiction-berättelse, det är verklighet och flygande bilar kommer enligt AeroMobil att finnas för beställning inom kort. Företaget AeroMobil har jobbat på att konstruera flygande bilar i över tio år, och nu har det slovakiska företaget visat upp sin första flygande bil för kommersiellt bruk.

Bilen har en räckvidd på 50 mil som bensindriven bil och flyger 69 mil som ett flygplan. Aeromobil är designad så att den fäller vingarna, så att den får plats i vanliga parkeringsfickor. Bilplanets stomme består av lättviktigt stål och när den omvandlats till ett flygplan mäter den 8 meter i bredd och strax under 6 meter i längd, lagom för 2 personer att åka med. Maxhastighet: 200 km/h i luften och 160 km/h på marken. Det kommer krävas en hel del teknikutveckling innan vi hittar den på listan över världens snabbaste bilar.

AeroMobil har som mål att göra privattransporter effektivare och mer miljövänliga genom att möjliggöra snabbare dörr-till-dörr-resor och medellånga resor på ställen där infrastrukturen inte är lättframkomlig blir helt revolutionerade. Vi tror dock att framtidens bilflygplan bör drivas med förnybara bränsleformer. Det kanske blir nästa steg? Och du, glöm inte att du måste ha flygcertifikat för att få vara “piloten” i denna bil.

Nyfiken på mer om just denna flygbil? Gå in på www.aeromobil.com och kika vidare.

Om flygande bilar känns lite för science fiction för dig så kanske vår guide om självkörande bilar ligger lite närmre verkligheten. Framtiden är här.

Vi önskar er en fortsatt trevlig vecka!

/Vännerna på MyMoney

Gillade du denna artikeln?
Vill du ta del av liknande material, tips och nyheter?

Du kanske också gillar