Bilinspiration

Månadens lyxbil: Elbilen Jaguar I-PACE

jaguar i pace elbil

Det var i Los Angeles 2016 som Jaguar I-PACE visades upp som konceptbil för första gången. Den färdiga modellen visades sedan den 1 mars 2018 i staden Graz, Österrike – där I-PACE även tillverkas. I-PACE är Jaguars första elbil och har vunnit många fina priser. Bland annat Årets bil i Sverige och Årets bil i Europa 2019. Det sistnämnda priset är ett av världens mest prestigefyllda priser som utses av en jury med 60 medlemmar från 23 olika länder. Häng med när vi kollar in denna pärla från Jaguar!

 

Jaguar I-PACE – En elbil med två motorer

jaguar i pace elbil prestanda

Jaguar I-PACE är fyrhjulsdriven, har två elmotorer med 200 hästkrafter vardera och ett ordentligt batteripaket, vilket gör den till ett riktigt kraftpaket! Den klarar även tuffare terräng utan problem. En motor är placerad på framaxeln och en på bakaxeln för att driva och stabilisera bilen. Batteripaketet, som är placerat i mitten, skapar en låg tyngdpunkt och det blir på så vis en jämn viktfördelning i bilen. Med sina 400 hästkrafter, accelererar elbilen från 0 till 100 km/h på imponerande 4,8 sekunder. Vill man ransonera med drivmedel och köra snålare, så finns det även ett smart Eco-läge. Eco-läget hjälper till att bevara räckvidden hos bilen genom att bland annat justera kupétemperatur, luftcirkulation med mera. Allt för en optimal körekonomi. Med gedigen kunskap om hur man bygger terrängfordon hos systermärket Land Rover, har Jaguar lyckats med en tystgående elbil som klarar olika terräng alldeles utmärkt.

Räckvidd

jaguar i pace elbil laddning

Räckvidden som anges för Jaguars I-PACE är upp till 480 km. Jaguar har ett samarbete med leverantören Bee gällande laddningsinfrastruktur – som har störst nätverk av laddningsstationer i Sverige. De finns även i Danmark och Tyskland. I Bees app får du en överblick av samtliga laddstationer i landet. Du kan också installera en väggmonterad laddningsbox, (som även den är ett samarbete med Bee) hemma eller på arbetet för att optimera laddningen av bilen.

 

Jaguar levererar i vanlig ordning exklusiv förarmiljö

jaguar i pace elbil interiör

Elbilens interiör präglas av en kupé med handgjorda detaljer, som definitivt bidrar till dess lyxiga atmosfär. Jaguar I-PACE är mycket tystlåten – även vid körning i terräng – vilket är mycket på grund av att bilen har ljudisolerande glas i framrutorna och vindrutan. Detta reducerar buller och annat oljud man vill slippa i kupén. Bilen är utrustad med ett flertal skärmar för en uppkopplad körning. I-PACE har bland annat funktionen “smart settings”, som med hjälp av artificiell intelligens lär sig dina inställningar för klimatkontroll, sittposition och önskad radiostation. Allt för att anpassa sig till just dina behov!

Fördelar med Jaguar I-PACE

jaguar i pace elbil fri service

Det finns flera ekonomiska fördelar med Jaguars elbil. Efter att du har ägt bilen i sex månader får du en miljöbilspremie utbetald på cirka 60 000 kronor. Du får också tre års fri service av din Jaguar I-PACE, vilket bidrar till en lägre totalkostnad. Vad man inte heller får glömma är att tack vare eldriften, blir energikostnaden per mil betydligt mycket billigare om du jämför med en bensin-  eller dieselbil.  Priset då? Från 829 000 kr.  

 

Är du sugen på att köpa en lyxig elbil? Vi hjälper dig med billånet här! Vill du veta mer om elbilar, läs här!

/Vännerna på MyMoney

 

 

 

 

Gillade du denna artikeln?
Vill du ta del av liknande material, tips och nyheter?

Du kanske också gillar