Bilinspiration

Månadens lyxbil: Mercedes-AMG GT Roadster

mercedes-benz-amg-gt-roadster

Dags för ännu en lyxbil i samlingen. denna gången har vi grottat ner oss i Mercedes-AMG GT Roadster – riktig lyx! Den här roadstern får nog de flesta att sukta efter en åktur längst de svenska vägarna. Mercedes är kända för att leverera bilar av toppklass och AMG GT Roadster är inget undantag. Är ni redo att känna blodet rusa? Vi tänkte väl det!

Gillar man att köra nercabbat blir man inte besviken på AMG GT Roadster. Suffletten fälls ned på snabba 11 sekunder. Man kan dessutom köra i en hastighet av max 50 km/h när man fäller ned den. Mercedes utlovar en oförglömlig körupplevelse.

Design

Mercedes-AMG GT Roadster

AMG GT Roadster får sin typiska sportbilslook med den långsträckta motorhuven och det distinkta korta bakpartiet. Med suffletten uppfälld får bilen den typiska coupélooken. I fronten hittar man den coola AMG Panamericana-grillen som utgör ett riktigt statement i bilens design. Med de 15 vertikala stagen i högblankt krom, gör grillen verkligen jobbet som stämningshöjare! Motorhuven är långsträckt och har fräcka powerdomes samt luftintagsgaller som gör vilken sportbilsnörd som helst knäsvag. Med det korta bakpartiet på bilen, fulländas verkligen designen. Kromade slutrör och centrerade dim- och backljus gör baken till en riktig blickfångare. We like!

Interiören

Mercedes-AMG GT Roadster

Interiören i Mercedes-AMG GT Roadster gör nog inte många besvikna. Låga säten, anpassade för högsta komfort för både förare och passagerare, ger känslan av att flyga fram över vägen. Materialen är givetvis valda med omsorg och håller endast högsta klass. Mittkonsolen är i V8-design och du når allt du behöver på ett okomplicerat sätt när du kör.

Mercedes-Benz Intelligent Drive

mercedes-amg_gt_c_roadster_intelligent drive_4

Med Mercedes-Benz Intelligent Drive utlovas marknadens bästa teknik för att se till att din körning alltid blir så säker som möjligt. Oavsett om man kör i mörker, rusningstrafik eller på nya vägar, hjälper Intelligent Drive dig att ha full koll på läget. Farthållare, bromsassistent, trötthetsvarnare och kurshållningsassistent är bara några av finesserna i detta intelligenta system.

Köregenskaper

Mercedes AMG GT Roadster Arizona 2017

Vi vågar nog påstå att köregenskaperna hos AMG GT Roadster är helt fenomenala. Med en jämn fördelning av vikt på fram- och bakaxel (47% på framaxeln och 53% på bakaxeln), blir greppet toppen. För den som vill köra sportigt gör denna viktfördelning att man undviker onödigt slirande i kurvorna. Med den lägre tyngdpunkten får man även utomordentlig dynamik i sidled. Bilens aerodynamiska egenskaper förbättrar luftmotståndskoefficienten avsevärt och man kan obehindrat glida fram längst vägen. Bromsskivorna i kolfiberförstärkt keramik från AMG ger bromsprestanda som på racingbanan. Bromsskivorna är dessutom 40% lättare än konventionella bromsskivor på marknaden och ger många fördelar. Längre livslängd, kortare bromssträcka och exakt tryckpunkt är några.

Mercedes-AMG GT Roadster – I sin helhet

Mercedes-AMG-GT-C-Roadster-6

Vi är redan kära i de flesta modeller som Mercedes-Benz spottar ut men AMG GT Roadster är definitivt en av våra absoluta favoriter. Den här bilen håller toppklass i alla aspekter. Vi har tidigare skrivit om Mercedes A-klass – läs mer här! Är du taggad på en Mercedes-AMG GT Roadster bistår vi dig gärna med ett billån om du behöver – ansök enkelt här! Är du sugen på en sportbil men letar efter något lite billigare? Här är listan med bra och billiga sportbilar.

/Vännerna på MyMoney

Gillade du denna artikeln?
Vill du ta del av liknande material, tips och nyheter?

Du kanske också gillar