Bilinspiration

Nissan LEAF – global prisvinnare i miljökategori

nissan leaf elbil

Nissan LEAF  har blivit utsedd till “2018 World Green Car”! Det är en prestigefylld utmärkelse som World Car Awards varje år delar ut tillsammans med en rad andra utmärkelser. Utmärkelsen delades ut den 28 mars på New York International Auto Show. Nissan Leaf är världens mest säljande elbil och därför tycker vi att den förtjänar en helt egen artikel!

Nissan själva beskriver Nissan LEAF som en riktigt avancerad elbil. Vi håller med och ska ta en närmare titt på specifikationerna!

Nissan LEAF – Köp en & spara pengar!

nissan leaf elbil

Nissan LEAF är en så kallad zero emission elbil. En bil med nollutsläpp ger lägre ägandeutgifter om lägre driftskostnader. Detta eftersom elen är billigare än de fossila bränslen som finns som alternativ. Med en elbil blir du både rikare och mer miljövänlig! Ytterligare en fördel med att köpa en helt eldriven bil är att du får bonus enligt det nya Bonus Malus-systemet. Du kan läsa mer om vad det innebär här. Psst! Nissan LEAF är också med på listan över de bilar du tjänar mest på efter att Bonus Malus trädde i kraft 1 juli 2018.

Räckvidd

nissan leaf elbil räckvidd

Räckvidden för nya Nissan LEAF är upp till 270 kilometer. Räckvidden påverkas givetvis av en rad faktorer som t. ex. körstil, väderförhållanden, last etc. Bilens motor har en effekt på 150 hästkrafter. Laddtiden från 20% till 80% tar ca 60 minuter med en snabbladdare. Batteriets laddningsförmåga är såklart också beroende på hur man hanterar laddningen samt andra omvärldsfaktorer som temperatur osv.. Batteriet är byggt av experter på området och lagrar nu mer energi och är mer effektivt än föregående generation. Nissan lämnar dessutom en kapacitetsgaranti på sina batterier på åtta år eller upp till 160 000 km. Inte illa!

Säkerhet

nissan leaf elbil säkerhet

När det kommer till säkerhet ligger Nissan LEAF i topp. LEAF har fått det högsta betyget på 5 stjärnor i säkerhetskategorin från European New Car Assessment Program. En stor del i en så hög rating beror nog på Nissans Intelligent Mobility-system, som bland annat innefattar säkerhetsfunktioner med avancerade förarassistanssystem. Teknologi som innefattar radar och kameror för att förhindra kollision med t. ex. fotgängare och cyklister. Nissan gör sitt jobb på detta område och jobbar för att Nollvisionen ska kunna uppfyllas, fantastiskt tycker vi!

Design

nissan leaf elbil design

Designen då? Ja den har också fått sig ett litet lyft och nya Nissan LEAF ger ett aerodynamiskt intryck. Taket är utformat som en flygplanskropp som smidigt flyter över kupén. Den bakre diffusern är både funktionell och snygg och ger ett intryck av rörelse. Grillen är traditionellt v-formad och har häftiga 3D-detaljer. Som pricken över i, har man satt på 17” lättmetallfälgar med svarta detaljer. Nissan LEAF kan fås i nio färgvarianter eller en tvåfärgad variant. Interiören kan fås i både mörkt och ljust, med blå detaljer. Oavsett vilken färg du väljer känns interiören lyxig.

Pris

nissan leaf elbil pris

Priset då? Idag får du en Nissan LEAF från 379 900 kronor. Pengar väl spenderade om du frågar oss!

Behöver du ytterligare övertalning när det kommer till elbilarnas fördelar? Här har du fler anledningar till varför du borde köpa en elbil. Är du redan övertygad och sugen på en Nissan LEAF, eller någon annan el- eller hybridbil? Toppen! Vi hjälper dig med billånet, ansök direkt här.

/Vännerna på MyMoney

Gillade du denna artikeln?
Vill du ta del av liknande material, tips och nyheter?

Du kanske också gillar