Bilinspiration

Nya spännande bilar som släpps under 2019

nya spännande bilar 2019 laddhybrider elbilar

 

Bilindustrin tar den tekniska utvecklingen till en helt ny nivå. Detta året bjuder på en hel del nya bilar och spännande modeller. Även om nya regler, skatter och miljözoner påverkar marknaden, så ser vi att bilindustrins reaktion på detta är att anpassa sig. Bilmärke efter bilmärke presenterar modeller som ska säkra varumärkets framtid. Följ med när vi tar en närmre titt på fyra spännande modeller som släpps 2019!

Nya bilar 2019

Tittar vi på årets kommande bilmodeller ser vi att bilindustrin sakta men säkert börjar fasa ut bensinbilen. Däremot gör vätgasen storartad entré och sätter press på Sveriges infrastruktur. Vi har finkammat marknaden efter nya bilar och hittat fyra favoriter som kommer förgylla vårt 2019!

 

Volkswagen I.D

volkswagen I.D elbil konceptbil

Volkswagen I.D

Redan 2016 presenterade Volkswagen konceptbilen I.D. Då stod det klart att modellen skulle bli tillverkarens första att utformas som en elbil från start, istället för en elvariant av en redan existerande modell. Produktionen kommer starta hösten 2019, men redan till sommaren är det dags för testkörning. Designen kommer vara av samma karaktär som alla nya elbilar från Volkswagen, och modellen påminner om den populära VW Golf. Batteriet har en räckvidd på upp till 60 mil, och elmotorn en effekt på 125 kW, vilket motsvarar 170 hästkrafter. Volkswagen I.D kommer att ha en toppfart på 160 km/h samtidigt som den gör 0–100 km/h på under åtta sekunder. Priset är inte fastställt men det finns rykten att prislappen hamnar på omkring 250 000 kr. Vi ska bygga elbilar åt miljoner – inte åt miljonärer säger företaget.

Ferrari V8 Hybrid

ferrari v8 laddhybrid hybrid elbil sportbil lyxbil röd

Ferrari V8 Hybrid

 

LaFerrari som lanserades 2013 är Ferraris första och enda hybrid, än så länge. Nu vill det italienska märket ta elektrifieringen till nästa steg och erbjuda en volymmodell med hybriddrift. Tidigare Ferrari VD:n Sergio Marchionne förklarade före sin bortgång att den nya hybriddrivlinan ska vara mer ”traditionell” än dess föregångare. Det spekuleras i om det kan innebära laddhybrid med helelektriskt läge. Och i vilken modell den nya V8-hybriden kan dyka upp är fortfarande oklart. Blir det någon av de befintliga modellerna eller har Ferrari en helt ny bil på gång? En hybridsuv hade onekligen varit klokt då utsläppskraven ökar år 2020. Om spekulationerna är rätt får tiden utvisa.

 

 BMW X7

bmw x7 nya bilar 2019

BMW X7

Under åren som X-syskonskaran vuxit, har ingen kunnat rucka X5 från sin roll som storebror. Men nu skiftas positionerna när BMW släpper modellen X7. Denna bjässe med plats för sex eller sju åkande tar den nya rollen som storebror, med betoning på ”stor”. Tjänstevikten ligger på mellan 2 395 – 2 535 kg beroende på modellversionen, vilket innebär dryga hundra kilo tyngre än X5. Som man kan förvänta sig av en bil med denna kaliber är utrustningsnivån hög, med möjlighet att höja den ytterligare. BMW X7 erbjuds vid lanseringen med fyra olika motoralternativ. Två bensindrivna och två dieseldrivna. Samtliga versioner är Euro6 certifierade. X7:an är klar för leverans till våren.

 

Hyundai NEXO

hyundai nexo elbil nya bilar 2019 vit

Hyundai NEXO

 

Framtidens bil är redan här! Hyundai NEXO är Hyundais tekniska flaggskepp. En unik SUV med en bränslecell som använder vätgas som energibärare. Detta kanske låter avancerat, men är i praktiken relativt enkelt. Känslan är som vilken elbil som helst. Skillnaden är att elen kommer från bränslecellen istället för ett batteri, den drivs av syre och väte och producerar energi i form av elektricitet, värme och vatten. Med en bränslecell som använder vätgas blir bilens enda utsläpp vatten. Räckvidden är upp till 75 mil och tanktiden ca fem minuter. NEXO är även den första bilen som erbjuder föraren videoupptagning från båda sidor av fordonet, för maximal säkerhet. Enda nackdelen vi ser hos denna fantastiska miljövän är bristen på publika vätgasstationer då det i dagsläget finns relativt få stationer runt om i landet. Sveriges infrastruktur ligger långt efter teknikens utveckling. Däremot väntas fler stationer tillkomma framöver!

Vill du inviga det nya året med en ny bil? Då kan vi hjälpa dig med finansieringen, ansök om billån här! Eller är du intresserad av framtidens bilar? Läs om självkörande bilar här!

 

 

Gillade du denna artikeln?
Vill du ta del av liknande material, tips och nyheter?

Du kanske också gillar