Bilinspiration

Upptäck nya Volvo V60 Cross Country!

volvo v60 cross country

Volvo V60 Cross Country är det senaste tillskottet i Volvo V60-familjen som bara växer. Den nya Cross Country-modellen bygger på den vanliga Volvo V60, som lanserades tidigare i år. Söker du en bil som du kan ta dig fram i tuff terräng med samtidigt som du inte vill kompromissa med design och komfort? Då är Volvo V60 Cross Country en bil du bör titta närmare på. Bilen lanseras med fyrhjulsdrift och motorer som är anpassade efter bilens egenskaper och så självklart med det bästa Volvo kan erbjuda inom säkerhet och teknik. I den här artikeln får du veta mer om det senaste tillskottet från Volvo Cars

Volvo lanserade den första Cross Country-modellen för över tjugo år sedan, med V70-modellen som grund. Den nya och senaste V60 Cross Country-modellen tillverkas i Torslandafabriken av svenskt stål och och spås bli en favorit bland svenska bilköpare.

Nya Volvo V60 Cross Country – Byggd för äventyr.

volvo v60 cross country 2019

Låt inte underlaget hindra dina resor, nya Volvo V60 Cross Country är perfekt för dig som har en aktiv livsstil och gillar äventyr! Med fyrhjulsdrift som standard ökar både framkomlighet och säkerhet. Bilens köregenskaper ger dig större kontroll vid körning på mer utmanande väglag. Det som är utmärkande för nya V60 Cross Country är den höga markfrigången, som är sex centimeter högre än på Volvo V60. Den höga markfrigången bidrar till bättre framkomlighet vid tuffare väderförhållande och på sämre vägar och ger också ökad komfort med en mjuk och följsam fjädring och bättre sikt.

 

Det bästa inom säkerhet och teknik

volvo v60 cross country

Som övriga bilar i V60- och V90-serien, är nya Volvo V60 Cross Country också byggd på Volvos egenutvecklade SPA-plattform (Scalable Platform Architecture). Med hjälp av ett Hill Descent Control-system, blir det enklare att köra i lutning genom att hastigheten regleras automatiskt så att du kommer dit du ska på ett tryggt och säkert sätt. Med Volvos prisbelönta City Safety-system med autobrake (som är det enda systemet på marknaden som hjälper föraren att upptäcka fotgängare, cyklister och stora djur), undviker du eventuella kollisioner. Den nya bilen är också utrustad med pilot assist-systemet, som på vägar med tydliga vägmarkeringar, hjälper föraren med styrning, acceleration och inbromsning i hastigheter upp till 130 km/h.

 

Komfort och inredning

volvo v60 cross country inredning

Alla som är bekanta med Volvos uppdaterade modellprogram, kommer även att känna igen sig inuti nya Volvo V60 Cross Country. Interiören är vacker, minimalistisk och stilren i sin design. Här varvas mörkt trä och läder med blanka detaljer i svart plast och rostfritt stål. Bilen har, som de flesta andra, en skärm placerad i mittkonsolen för att lätt kunna styra funktioner som radio, navigation och temperaturen i bilen. En viktig egenskap för just kombimodellerna är lastförmågan och Volvo V60 CC är inget undantag. Cross Country-modellen har en generös komfort där du får plats med både familj och mycket packning.

 

Gillar du äventyr och vill upptäcka nya platser och är sugen på att köpa bilen för ditt nästa äventyr? Eller vill du ha en bil med karaktär och med det bästa som Volvo erbjuder inom säkerhet och ny teknik? Då kan vi hjälpa dig med finansiering!

 

/Vännerna på MyMoney

 

 

 

Gillade du denna artikeln?
Vill du ta del av liknande material, tips och nyheter?

Du kanske också gillar