Biltips

5 snabba för den perfekta fickparkeringen

Någonsin valt parkeringshuset bara för att slippa fickparkera? Alla har vi hamnat fel någongång och tvingats börja om. Några av oss kämpar på ganska länge innan vi hamnar rätt. Det är några få förunnat att regera som kungar på området. Vi syftar så klart på fickparkering.

Här kommer 5 snabba tips för att fullända din fickparkeringsskicklighet.

Bild: www.roadandtrack.com

1. Ställ dig med bilen ganska långt fram bredvid den bilen som står framför parkeringsfickan. Se till att din bakaxel är i linje med stötfångaren på bilen bredvid dig. Då är du i rätt position.

2. Vrid ratten fullt mot trottoaren och börja backa in tills mitten av ditt bakdäck (det närmast trottoaren) är i linje med yttersidan av bilen framför dig.

3. Räta nu upp däcken rakt och fortsätt backa.

4. När ditt andra backdäck (det yttre) i sin tur är i linje med yttersidan av bilen framför dig är det dags att vända ratten på andra hållet och liksom glida in.

5. Se till att du lämnat lite utrymme både framför och bakom dig så att bilarna intill dig lätt kan komma ut – enligt sunt parkeringsförnuft. Du har nu fickparkerat like a boss!

Ut och öva! Gäller detta absolut inte dig, du kanske är en hejare på just detta? Dela då tipsen med någon som är i desperat behov av lite fickparkeringstips.

/Vännerna på MyMoney

 

Gillade du denna artikeln?
Vill du ta del av liknande material, tips och nyheter?

Du kanske också gillar