Biltips

5 tips för att klara körkortsteorin – appar och hjälpmedel

Vi på MyMoney minns själva känslan av förvirring som uppstod i samband med att körkortsteorin skulle plöjas igenom. Många trafikregler ska läras in och svenska Trafikverket och Transportstyrelsen har bland de högsta kraven i världen för att ta körkort – vilket är bra för det innebär kunniga bilförare. Men det krävs att man läser på ordentligt inför sitt teoriprov, och vi listar här några värdefulla hjälpmedel och appar för att klara körkortsteorin.

 1. Ta körkort-appen
  Pris: 199 kr.
  Många trafikskolor tipsar om denna app som omformulerar teorifrågor och presenterar de på ett pedagogiskt sätt. Här kan du även få ta del av hela teoriboken som ljudbok så att du kan lyssna och lära vart du än går. Lätt värt de pengar som appen kostar. Denna app för körkortsteori finns både i Google Play och AppStore.
 2. Trafiktestet.se
  Pris: från 149 kr.
  Vill du hellre sitta vid datorn när du övar på teorin? De flesta körskolor har datorer med olika tester för körkortsteorin men om du inte orkar ta dig dit eller inte är inskriven på någon körskola så är denna hemsida ett hett tips. Det kostar allt från 149 kr-299 kr beroende på hur lång tid du behöver utnyttja tjänsterna på hemsidan. Det går även att ta ett av teoriproven med 65 frågor gratis
  här om man vill prova på tjänsten.
 3. Vägmärken Quiz-app
  Pris: gratis.
  Vägmärken utgör en stor del av teoriprovet, och är riktigt viktiga att ha koll på. Med denna app lär du dig många utav de viktigaste vägmärkena i form av ett quiz vilket är både ett roligt och enkelt sätt att lära sig på! Dessutom är appen gratis!
 4. iTeori-appen
  Pris: 50 kr.
  Denna app är ett billigare alternativ till Ta körkort-appen. För 50 kr får du snabbt en överblick över vilka områden inom körkortsteorin som du behöver plugga mer på.
 5. Läs Körkortsboken
  Pris: 315 kr.
  Den hederliga teoriboken som ges ut av Sveriges Trafikskolors Riskförbund är fortfarande aktuell som hjälpmedel för att klara körkortsteorin. Den är smart uppbyggd med en högersida med traditionell lärotext och en vänstersida med förklarande text vilket gör boken lättläst. Du hittar körkortsboken på Adlibris för 315 kr.

 

Det kan finnas många frågor som dyker upp i samband med att man börjar ta körkort. Se vår lista med fem värdefulla tips här!

 

/Vännerna på MyMoney

Gillade du denna artikeln?
Vill du ta del av liknande material, tips och nyheter?

Du kanske också gillar