Biltips

Allt du vill ha koll på inför din bilsemester

bilsemester barn

Sommaren innebär för många en riktigt härlig semester. Och att ta en skön bilsemester är nog för många det bästa alternativet. Men att färdas många och långa timmar i bil kan ju såklart också bli lite påfrestande. I den här artikeln ska vi ge dig våra bästa tips på vad som är bra att ka koll på inför bilsemestern!

Kontrollera bilen inför din bilsemester

bilsemester kontrollera bilen

First thing’s first! Noggrann planering och förberedelse är A och O för att undvika onödiga stopp längst vägen. Se till att bilen är i toppform genom att kontrollera vätskor och däck. Se till att däcken har bra lufttryck och mönsterdjup. Vätskor att kontrollera och fylla på är såklart spolarvätska, kylarvätska och motorolja. För att vara på den säkra sidan kan du ha med dig dessa vätskor i bilen under resan. Kontrollera också alltid ditt reservdäck så att en eventuell punktering inte begränsar er alltför mycket. Kan också vara bra att ha med en extra dunk bensin om det skulle börja tryta och närmsta bensinstation ligger långt bort. 

Packa smart!

bilsemester packa smart

Planera din packning och spara både tid och plats! Genom att se till att inte packa med onödiga saker kan du spara både utrymme och bränsleförbrukningen kan minska. Ska du köra med takbox kan det vara bra att fundera över vad som bör packas i denna. Vi har tidigare skrivit en artikel på vad som är bra att tänka på när du ska köpa takbox, läs den gärna här! 

Ha koll på dina papper

bilsemester försäkring

Att tänka på saker som kan gå fel är ju inte så kul, men det kan löna sig att ha koll på dina papper om olyckan skulle vara framme. Även nyare bilar kan ju haverera och då är det bra att veta vem man ska ringa. Se över vad dina försäkringar täcker och om du har vägassistans som är bra och effektiv. 

Ta med bra underhållning

bilsemester barn i baksäte_5

Om du inte kör ensam är det en riktigt bra idé att se till att dina medresenärer har ordentligt med underhållning till bilfärden. Är det dessutom barn inblandade är det nog ännu viktigare att ta med bra underhållning. Uttråkade barn i bilen är ingen större hit. Spel, böcker och plattor laddade med bra filmer är några heta tips. För fler tips, läs vår artikel Så underhåller du barnen i bilen.

Glöm inte vatten, papper och snacks!

bilsemester barn_6b

För allt i världen, glöm inte att ta med dig ordentligt med vatten och ett par toarullar i bilen innan avfärd. Alla har vi väl varit med om kisspaus längst de svenska vägarna. Stoppen blir ju faktiskt lite trevligare med lite papper. Vad vatten beträffar är det ju en självklarhet att bilfärden blir lite trevligare om alla i bilen slipper sitta törstiga. Färdkost är också en beprövad succé. Såväl barn som vuxna kan ju bli ordentligt hangry om blodsockret får sjunka för mycket. Nötter, frukt och kanske lite godis och chips är bra exempel på snacks som är smidiga att ta med.  Efter en bilsemester med familjen så kan det vara så att din bil är i behov av en liten uppfräschning. Vi har samlat några praktiska tips i denna artikel – ”Tvätta bilklädseln – tips”.

Sugen på bilsemester med ny bil? Vi hjälper dig med billånet!

/Vännerna på MyMoney

Gillade du denna artikeln?
Vill du ta del av liknande material, tips och nyheter?

Du kanske också gillar