Biltips

Familjebil 2019 – här är våra favoriter!

familjebil 2019

Vilka familjebilar är hetast 2019? Det ska vi undersöka i denna artikel! Svenskar gillar verkligen kombibilar och trots konkurrensen från SUVar på senare år, säljs det fortfarande många kombibilar varje år i Sverige. Det finns en hel uppsjö modeller och märken att välja mellan när det kommer till bra familjebilar, och lika mycket finns det att tänka på när man ska välja vilken som passar bäst. Kraven på bilens egenskaper är höga både när det gäller säkerhet och komfort men även bränsleförbrukning och miljöpåverkan. Är du ute efter en rymlig familjebil för äventyr med hela familjen? Här kan du läsa mer om våra favoriter!

En familjebil ska vara säker och ha generöst med utrymme för både packning och alla familjemedlemmar. Likväl som man ska kunna åka långt på bilsemester, ska bilen bistå med en bekymmersfri och säker transport i vardagen. Under de senaste åren har många biltillverkare släppt nya modeller som fungerar utmärkt som familjebil.

 

Skoda Superb Combi

familjebil 2019 skoda superb combi

Skoda Superb Combi har ett generöst lastutrymme på 660 liter. Med hjälp av bara ett knapptryck kan man dessutom fälla baksätesryggen och vips så rymmer bagageutrymmet ännu mer! Bagaget är också utrustat med en mängd olika detaljer som till exempel krokar och förankringsöglor för att förenkla lastning och förankring. I bilen finns såklart ett välutvecklat assistanssystem för din säkerhet. Bland annat finns blind spot detection, lane assist, trötthetsvarning och traffic sign recognition. Dessutom är Superb utrustad med hela 9 krockkuddar!

Pris från 296 600 kronor

 

Volvo XC90

familjebil 2019 volvo xc90

För de som värdesätter lyx, minimalistisk skandinavisk design och ny teknik är Volvo XC90 ett utmärkt val. Med en kombination av exklusivitet, utrymmeseffektivitet och säkerhet är Volvo XC90 den ultimata familjebilen. Bilen är flexibel och rymlig och med möjlighet till två extra platser längst bak, rymmer bilen hela sju personer. Den tredje stolsraden har, för att få bättre sikt, placerats lite högre än den första. Bagageutrymmet är utrustat med krokar och remmar för att lätt och säkert kunna lasta. Volvon innehåller en rad säkerhetssystem för att skydda förare och passagerare i så stor utsträckning som möjligt. Många av bilens funktioner sköter du på pekskärmen som är placerad i mittkonsolen. Tack vare en smartphone-integration, har du enkel och smidig tillgång till din musik, ljudböcker poddar m.m. det här är verkligen en bil för den kvalitetsmedvetna bilföraren!

Pris från 549 900 kronor.

 

 Volkswagen Sharan

familjebil 2019 volkswagen sharan

Volkswagen Sharan är en säker och stark aktör inom familjebilssegmentet. Det är en rymlig bil där både barnen och kompisarna får plats. Bilen rymmer nämligen upp till sju personer. Bagageutrymmet är på hela 2430 liter när alla fällbara stolar är nedfällda. Volkswagen Sharan är utrustad med teknik för miljö, komfort och inte minst säkerhet. Konstruktionen runt passagerarna och föraren är mycket solid och ett stort antal krockkuddar optimerar skyddet till ett av de bästa på marknaden. Skjutdörrar på båda sidorna där bak gör det smidigt att kliva in och ut ur baksätet på bilen, inte minst vid trånga parkeringar.

Pris från 359 900 kronor.

Vi har tidigare skrivit en artikel om hur du ska tänka när du ska välja familjebil, kika gärna här för att se våra bästa tips! Väntar ni tillökning i familjen och behöver en större bil? När ni bestämt er för vilken, hjälper vi er med billånet. Ansök direkt här!

 

/Vännerna på MyMoney

 

 

 

 

 

Gillade du denna artikeln?
Vill du ta del av liknande material, tips och nyheter?

Du kanske också gillar