Biltips

Roadtrip i USA – då bör du tänka på detta!

Det finns mycket att tänka igenom innan man ska hyra bil i USA. Något av det viktigaste att läsa på om är trafikregler i USA. En annan viktig sak att fundera på är budgeten. Var i USA man ska hyra bil är bra att ha klart för sig i ett tidigt skede. Planerar du att besöka platser där du passerar vägtullar är det en bra idé att ta reda på vad det kostar att passera. En bra grundtanke kan vara att lägga till lite extra på sin budget, så man med säkerhet vet att det finns utrymme för extra kostnader. Hur gör du med boende? Oavsett om du väljer motell, bed & breakfast, vandrarhem eller camping så kostar det. Gör en lista på platser som du vill besöka och kolla sedan vilka boendemöjligheter som finns längs vägen.

För att din resa ska bli så rolig och avkopplande som möjligt är det viktigt med planering. Om du planerar att besöka många platser och märker att du stressar fram, kanske det är dags att tänka om. Sätt upp ett par mål åt gången och låt inte stressen påverka din körstil. Om du behåller lugnet när du kör hinner du kanske till och med upptäcka en del gömda pärlor längs vägen. Det finns få saker som är bättre än att upptäcka nya platser! Om du ska köra långt är det bra att ta små pauser. På det viset får du också se lite mer av USA.

Glöm inte att vila!

Gör en lista på viktiga saker att ta med. Om du använder receptbelagd medicin bör du kontrollera att du får lov att ta med den in i USA. Börja planera i god tid, många gånger kommer man på ytterligare saker man vill göra längs vägen. Glöm inte att se till att du har tillgång till GPS och karta i bilen. Här har du en checklista inför avfärden:

  • Läs på om trafikregler i USA innan det är dags.
  • Planera din budget och lägg till lite utrymme för ytterligare utgifter.
  • Kolla upp om du passerar vägtullar på väg till platser du vill besöka.
  • Undersök boendealternativ längs vägen.
  • Packa rätt! Skriv en lista på allt du behöver ha med dig.
  • Kolla upp priser på bensin och mat (glöm inte att skatten alltid adderas i efterhand!).
  • Boka bilen innan du reser.
  • Kolla upp att försäkring ingår när du bokar bil.

Att hyra bil i USA innan du kommer dit är oftast bättre än att hyra på plats. Då blir det ofta billigare. När du bokar på Internet ingår oftast en försäkring som du annars får betala extra för om du hyr på plats. Fundera på vilken sorts bil du behöver. Ska du köra hela tiden, eller kanske resa på annat sätt mindre sträckor? Hyr en bil som möter dina behov helt enkelt!

Hyra bil i USA – God planering är A och O

För att summera; god planering gör din resa lättare. Se därför till att börja planera i tid. Skriv en lista på boenden som finns längs vägen. Kolla upp priserna på mat, bensin etc. – då har du koll på de flesta utgifterna. Ett tips kan vara att skaffa ett litet spritkök så att du kan laga mat ute i det fria. Det här sparar in en hel del på budgeten och passar utmärkt när man tar en lite längre paus. Se till att ha koll på de regler och förordningar som gäller i respektive delstat du besöker. Vårt sista tips är att alltid försöka behålla lugnet. Eftersom de flesta amerikaner kör bil kan det stundtals bli väldigt mycket trafik runt om. Då är det viktigt att inte stressa upp sig utan att försöka behålla lugnet. Andas och ta det lugnt så kommer din roadtrip att bli helt amazing!

Har du hyrt en riktigt lyxig bil under din resa och vill byta upp dig när du kommer hem igen? Inga problem, vi hjälper dig med billånet. Kontakta oss för mer info!

/Vännerna på MyMoney

Gillade du denna artikeln?
Vill du ta del av liknande material, tips och nyheter?

Du kanske också gillar