Biltips

Minska din månadskostnad med bil – våra tips!

minska din månadskostnad med bil

Livet med bil innebär stora friheter. Men, som vi alla vet, smakar det så kostar det! Att ha bil kan bli en dyr historia och ibland händer det oförutsedda saker som innebär utgifter man inte räknat med. Det finns såklart en hel del man kan göra för att begränsa sina månadskostnader när det kommer till bilägande. I den här artikeln ska vi hjälpa er att hitta några sätt att minska dina månadskostnader med bil!

För många är bilägande en nödvändighet. Kanske bor man så att man inte kan förflytta sig utan bil, eller kanske har man arbetstider som inte gör det möjligt att åka kollektivt. Oavsett vad, är det alltid trevligt att kunna minska sin månadskostnad för bilen.

Minska din månadskostnad med bil – hur?

minska månadskostnad utgifter

Försäkring, bensin eller diesel, reparationer med mera. Det kostar att ha bil, det vet vi bilägare. Men hur ska man tänka för att begränsa dessa utgifter? Det finns faktiskt en hel del tips och tricks att ta till för att komma undan lite billigare varje månad. Nedan har vi listat några av våra bästa tips för att få lite goa slantar över i plånboken varje månad.

Kör smartare med Eco-driving

minska din månadskostnad eco driving

Att köra medvetet är något som många inte tänker på som en naturlig påverkan på bränsleekonomin. Genom att tillämpa Eco-driving kan man faktiskt förbruka mindre bränsle och på så vis komma längre för samma pris. Nu när bensin- och dieselpriserna bara stiger, är det extra skönt att kunna få så långa färdsträckor som möjligt på sitt bränsle. Vi har såklart skrivit en hel artikel på ämnet – lär dig allt om Eco-Driving här!

Se över dina försäkringar

minska månadskostnad försäkringar


Självklart ska du försäkra din bil så att det passar dig bäst. Men ibland kanske man inte tagit sig tid att jämföra olika försäkringsbolag ordentligt. Det kan betyda att du betalar mer för din försäkring än för en likvärdig försäkring hos ett annat bolag. Vi rekommenderar alltid att du jämför olika försäkringsbolag och vad som ingår i försäkringen du tecknar, samt anpassar den efter dina behov. Behöver du en helförsäkring eller räcker det med en halvförsäkring? Betala inte dyra försäkringspengar i onödan varje månad. En bra prisjämförelsesajt är compricer.se.

Hitta en gratisparkering!

minska månadskostnad parkering

Den här kan såklart vara svårt (eller självklart) beroende på var du bor. För den som bor i hus parkerar man ju oftast redan gratis på sin tomt eller i direkt anslutning till denna. Bor man däremot i stan kan det ju ganska snabbt dra iväg med parkeringskostnader. Är man väldigt rädd om sin bil vill man kanske ha den i garage, då får man ju givetvis räkna med att betala en slant. Men! Om man bor i stan och kan tänka sig att parkera bilen ute kan det löna sig att undersöka närområdet lite grann. Det är inte helt omöjligt att man hittar en parkeringsmöjlighet som är gratis bara något eller några kvarter bort!

Samåk med kollegor & vänner

minska månadskostnad samåkning

Det mest effektiva sättet att spara in på kostnader i form av drivmedel är såklart att inte köra alls. Eller mer sällan åtminstone. Att ordna med en liten bilpool med kollegorna på jobbet är kanske inte en dum idé. Är ni många som kör till jobbet och bor i närheten av varandra, har ni alla mycket att spara på att samköra. Inte nog med att ni sparar pengar, ni gör även en insats för miljön. Två flugor i en smäll kallar vi det! För mer info om bilpool, kolla här!

När det är dags för ny bil hjälper vi dig givetvis med billånet, ansök direkt här!

/Vännerna på MyMoney


Gillade du denna artikeln?
Vill du ta del av liknande material, tips och nyheter?

Du kanske också gillar