Biltips

Dags att vaxa bilen? Här är vår guide!

Att vaxa bilen riktigt bra kräver ordentlig förbehandling och rätt kunskap. Att vaxa bilen är roligt, avkopplande och något som alla kan lära sig. I den här artikeln ger vi råd och tips på saker du bör tänka på innan du drar igång. Ger man sig på vaxning utan förkunskaper, kan det sluta med att du får skador på bilen. Ta dig en stund att koppla av och läs på om hur du på bästa sätt ska gå tillväga om du har en pärla i garaget som väntar på att få din uppmärksamhet och kärlek.

Sommar har vi haft sedan maj i år och med denna härliga årstid kommer också lusten att göra mycket mer än att bara ligga vid havet och få en snygg bränna.

Vaxa bilen – våra tips!

För dig som bilägare ökar nog lusten att få din skönhet att glänsa lite extra. Att vaxa bilen på sommaren är nog en av de roligaste saker man kan göra eftersom bilen ofta får behålla sin nya look lite längre i och med vädret. Det finns några olika sätt att gå till väga. Antingen kan du göra det med en vanlig trasa eller så använder du dig av en polermaskin som proffsen gör. Det viktiga är att du först tar reda på hur de olika teknikerna genomförs på bästa sätt. Här är våra råd innan du sätter igång jakten på gatans mest skinande bil!

  • Tvätta bilen först och gör det grundligt, det är det viktigaste!
  • Använd karosslera, en lerklump som fångar ännu mer smuts.
  • Fixa maskeringstejp. Så att du kan tejpa över de detaljer på bilen du inte vill vaxa.
  • Köp ett bra vax. Det är klart att du måste ha det.
  • Ordna en polermaskin eller en ny och fräsch bomullstrasa.

Det absolut första rådet är att du ska tvätta din bil grundligt! Det är ett superviktigt steg i processen. Du måste vara mycket noggrann med att ta bort all smuts. Detta för att undvika att nästan osynliga, små bitar av smuts ska repa bilens lack. Använd gärna miljöavfettning och låt den verka ordentligt. När du är färdig med tvätten, ta dig an leran. Denna hjälper att fånga upp den eventuella smuts som avfettningen inte fick bort. När du fått bilen helt ren, är det dags att maskera de detaljer på bilen som du vill undvika att vaxa. När du känner dig redo är det bara att börja vaxa bilen. Använder du en vanlig trasa rekommenderar vi att du vaxar i cirklar. Á la Karate kid. Ska du använda polermaskin är det viktigt att du har koll på hur den fungerar. Det är lätt hänt att man tar i för hårt och då kan man skada bilens lack. Läs instruktionsmanualen ordentligt innan du börjar använda maskinen.

Ren bil A och O innan vaxning

Här är våra bästa råd när du ska vaxa bilen: Det är viktigt att hela bilen verkligen är ordentligt tvättad. Tvätta hellre bilen en gång för mycket än en gång för lite. Snåla inte med maskeringstejpen. Detta gör du främst för att skydda detaljerna på bilen som inte mår bra av att vaxas. Välj ett bra vax för att vara säker på att du får ett toppresultat! Att äga en bil ska vara roligt och roligare blir det om bilen får glänsa lite extra. Vi hjälper dig gärna med ett billån när du är på jakt efter en ny pärla.

/Vännerna på MyMoney

Gillade du denna artikeln?
Vill du ta del av liknande material, tips och nyheter?

Du kanske också gillar