Hus & Hem

Bygga uterum – vi ger dig våra bästa tips!

bygga uterum

Är du sugen på att bygga uterum? Då kan du pusta ut! Vi har plockat fram våra bästa tips på hur du ska tänka inför ditt uterumsbygge. Med denna artikel blir du byggredo på nolltid!

Vissa projekt känns helt enkelt roligare än andra! När det handlar om att genomföra projekt som kommer höja din levnadsstandard tar det kanske inte emot riktigt lika mycket som när det gäller att reparera en skada. Att bygga uterum är ju definitivt ett projekt som hör till den första kategorin. I den här artikeln ger vi dig alla våra bästa tips, från planering till inköp och produktion. 

Bygga uterum – Planering är A och O

bygga uterum planera uterum 1a

Som med alla större projekt är steg ett alltid att planera ordentligt. Utan tydlig planering och förberedelse kan det lätt hända att man hamnar i knipa mitt i ett pågående bygge. Här kommer våra tips!

Bygga uterum kan kräva bygglov!

bygglov

Vi vågar påstå att det absolut första du ska göra när du bestämt dig för att genomföra ditt uterumsprojekt är att ansöka om bygglov om detta krävs. För i det fall du börjar bygga utan ett godkänt bygglov kan du tvingas riva det du byggt och du får med största sannolikhet även en saftig böter. Nej tack till det. Kolla med din kommun vad som gäller för just dig och ditt projekt. 

Ritningar

bygga uterum ritningar 4a

När du har fått bygglovet godkänt (om detta krävs) är det dags att börja planera uterummet ordentligt. Ha en tydlig och skalenlig ritning att gå efter så att du kan få en tydlig bild över hur det kommer se ut när det står klart. 

Planera inköp av material & verktyg

bygga uterum verktyg och material

När du har din detaljplan är det dags att börja skriva inköpslistor. Vilket material ska du bygga i? Vilken typ av verktyg kommer du behöva? Här råder vi dig att vara så noggrann som möjligt för att slippa onödiga avbrott i bygget för att det saknas material eller verktyg. 

Tänk på säkerheten

bygga uterum säkerhet utrustning_6

Tänk även på viktig säkerhetsutrustning! Vid större byggprojekt hanterar man ofta tunga maskiner som man kan skada sig på. Tänk på din arbetsmiljö! Handskar, munskydd, hjälm, riktiga arbetskläder etc. är viktigt!

Starta bygget!

bygga uterum börja bygga 7a

När all planering är på plats är det äntligen dags att skrida till verket och börja bygga. 

Ta eventuellt in extern hjälp

bygga uterum offert 8

Om du inte planerar att göra hela arbetet på egen hand rekommenderar vi att du tar in kompetent hjälp som vet exakt hur saker och ting ska göras. När man jobbar med byggleverantörer är det alltid bra att vara ordentligt påläst så att man kan följa arbetets gång. Vi råder dig alltid att ta in ett antal offerter från olika leverantörer för att jämföra pris och vad som ingår etc. Här tror vi också mycket på att lita på magkänslan. Oftast får man ganska snabbt en känsla för hur ett eventuellt samarbete skulle se ut när man träffar firman. Verkar de seriösa och duktiga? Underskatta inte din intuition.

Följ din tidplan

bygga uterum tidsplan 9

Försök följa en angiven tidplan under byggets gång. Försök jobba med god framförhållning och enligt en given tidslinje för att undvika tråkiga fördröjningar. Jobbar du med en leverantör? Se då till att denne följer sin del av avtalet. 

Inred & njut!

bygga uterum inreda uterum 10a
bygga uterum inreda uterum 10b

Nu står det klart! Det enda som återstår nu är att inreda ditt nya uterum så som du vill ha det. När du sedan sitter där och njuter i din nya oas kan du se tillbaka på en smärtfri och rolig byggprocess! Vill du bygga uterum och behöver ett bra lån? Vi hjälper dig, ansök direkt här!

/Vännerna på MyMoney

Summary
Vill du bygga uterum? Här är våra bästa tips!
Article Name
Vill du bygga uterum? Här är våra bästa tips!
Description
Bygga uterum? Med rätt planering och förberedelser blir det en rolig och smidig process. Med våra tips sitter du snart i din nya oas!
Author
Publisher Name
MyMoney
Publisher Logo
Gillade du denna artikeln?
Vill du ta del av liknande material, tips och nyheter?

Du kanske också gillar