Köpa & Sälja bil

Bilfinansiering – så fixar du drömbilen.

bilfinansiering så fixar du drömbilen

Att äga en bil hör till livet för många av oss. Vardagen fungerar helt enkelt inte utan den för vissa. Visst kan man köpa en begagnad bil till ett lågt inköpspris men det blir oftast billigare i längden att göra en lite större investering. Särskilt om man inte är typen som gillar att själv genomföra underhåll och reparationer. Då är det bra att det finns möjlighet att teckna ett förmånligt billån. I den här texten ska vi gå genom några av de saker som det är bra att tänka på innan man tar sitt billån.  

Låt oss säga att du har hittat din drömbil men saknar ekonomiska förutsättningar att genomföra köpet. Då är det läge se över hur det fungerar med billån. Det kan vara förmånligt att låna pengar till bilen, särskilt när räntorna är så låga som idag. Bilen anses ofta vara en bra säkerhet och det påverkar räntan positivt. Konkurrensen är stor när det gäller olika billån idag. Det finns många banker och kreditinstitut som konkurrerar om att få dig som kund genom att erbjuda förmånliga villkor. Vi kommer nu att lista några saker som det är viktigt att tänka på innan du bestämmer dig för att låna pengar till bilen. Det val du gör kommer att påverka din ekonomi, tills lånet är återbetalt. Här är några saker att fundera kring:

  • Storleken på kontantinsatsen påverkar lånevillkoren
  • Jämför olika billån och välj det som är mest förmånligt
  • Förköp dig inte, bara för att du får låna
  • Tänk på avdragsrätten när du deklarerar
  • Välj ett lån med flexibla amorteringar

Att välja billån

Att jämföra billån är idag en smidig procedur som bara ta några minuter. Det finns olika verktyg online som hjälper dig att ta in villkor från flera långivare. Tänk på att det finns många andra faktorer än räntan som avgör om ett lån är förmånligt utifrån din situation. Att binda räntan gör affären mer överskådlig, men har historiskt inneburit att man får betala lite mer än när räntan är rörlig. Idag är dock räntorna så låga att det kan vara ekonomiskt fördelaktigt att binda dem. Räntan brukar bli något högre om din kontantinsats är låg. Det kan därför vara bra att ha sparat ihop en ordentlig kontantinsats.

Fördelen med ett billån är att du fördelar kostnaderna för bilen över en längre tidsperiod. Så länge du är medveten om att en bil även för med sig andra kostnader än ränta och avbetalningar och inte lånar för mycket, är denna form av lån ofta en bra affär. Med ett billån kan du få råd att köpa bilen du verkligen vill ha. Förhoppningsvis slipper du då oroa dig lika mycket för oförutsedda kostnader som om du köper en bil om kanske är sämre än drömbilen. Ta dig tid att gå igenom alla villkor det innebär att ta ett billån, det lönar sig! Med vårt billån får du en riktigt bra deal, ansök här!

/Vännerna på MyMoney

Gillade du denna artikeln?
Vill du ta del av liknande material, tips och nyheter?

Du kanske också gillar