Köpa & Sälja bil

Köpa pick-up – vilka är dina behov?

Är du på jakt efter en pick-up som har kapacitet att lösa dina behov både privat och/eller i arbetet? I den här artikeln ger vi dig handfasta tips och saker att tänka på inför köpet. En pick-up är den perfekta kombinationen av en bil som fungerar bra som både person- och transportbil. Den är helt enkelt det perfekta alternativet för dig som söker en bil med många användningsområden och stora muskler! Vi på MyMoney hjälper dig givetvis med finansieringen i form av ett billån när det närmar sig affär.

Vi vet att det i många fall kan tära på privatekonomin när man nödgas investera i ett nytt fordon. Det gäller givetvis även när du ska köpa en pick-up. Ofta finns det dessutom ett speciellt behov att tillgodose vid köp av ett transportfordon. En pick-up är utformad för att kunna transportera både skrymmande och tung last, många gånger i krånglig terräng som kräver ett starkare fordon. Med en pick-up med rejäl motor och fyrhjulsdrift kan man många gånger lösa knepiga situationer som uppstår då man kör i svår terräng. Detta gör pick-upen till ett självklart val för många som behöver ett riktigt bra transportfordon. Kanske står du inför ditt första köp av en pick-up och känner dig lite vilsen när det kommer till vad man bör tänka på inför sitt köp? Här är några saker vi tycker är extra viktiga att fundera över inför köpet:

  • Vilken storlek behöver du på din pick-up?
  • Hur stark motor behöver du?
  • Hur många sittplatser behövs inne i bilen?
  • Vilka däck passar för din körning?
  • Ska du köpa en ny pick-up eller siktar du på en begagnad variant?

Nummer ett när du ska ta ställning till vilken pick-up som passar dig är storleken på själva lastutrymmet. Vet du ungefär hur mycket last du vill få plats med? Se till att välja en bil med tillräckligt utrymme för att slippa stå med skägget i brevlådan när du senare upptäcker att lastutrymmet var för litet. Nästa viktiga punkt är att ha koll på hur mycket kraft du behöver i motorn samt om du behöver fyrhjulsdrift. Ska du köra mycket i tuff terräng är det alltid bra med ett ordentligt muskelpaket! Beroende på terrängen du ska köra i är det givetvis också smart att fundera över vilken typ av däck som krävs för respektive underlag. För en bil som ska hantera lerigt och ojämnt underlag är det en bra idé att utrusta den med ordentliga däck som klarar utmaningen. Nästa utrymmesfråga är såklart hur många sittplatser det behöver finnas i bilen. Behöver du plats till fem personer eller räcker det med plats för två? Några tips på duktiga producenter när det kommer till pick-ups är Ford, Volkswagen och Toyota.

Vi hjälper dig med billån

När det börjar bli dags att genomföra bilaffären är det givetvis viktigt att se till att finansieringen är på plats. Vi hjälper dig gärna med ett billån till din nya pick-up. Som kund hos MyMoney kan du alltid känna dig trygg. För oss handlar ett billån väldigt mycket om smidighet. Det ska inte kännas svårt eller krångligt att köpa ny bil. Speciellt inte om behovet är stort. Som om det inte vore nog, är vi på MyMoney helt eniga om att suverän kundservice är en självklar del i processen. Vi har  lång erfarenhet av billån och hos oss får du alltid prata med en expert som kan ge dig det stöd och den service du förtjänar! Läs gärna mer om hur det är att vara kund hos oss här. När du bestämt dig är det bara att kontakta oss så hjälper vi dig vidare i din affär!

/Vännerna på MyMoney

Gillade du denna artikeln?
Vill du ta del av liknande material, tips och nyheter?

Du kanske också gillar