Köpa & Sälja bil

Framtiden är här: Tyskland testar självkörande bilar

Helt autonoma bilar som kör sig själva. Det låter som taget ur en sci-fi film men faktum är att utvecklingen kring självkörande bilar har gått fort. Det som låter som en framtidsvision kan snart vara tillgängligt för vanliga bilköpare. Biltillverkare får nu grönt ljus att testa självkörande bilar i Tyskland så länge de är utrustade med en svart låda, liknande den som finns i flygplan. Den svarta lådan i de självkörande bilarna dokumenterar när bilen kör själv och när en mänsklig förare har kontrollen.

Vad händer om det blir en olycka?

När föraren har kontrollen har den också ansvar, men när bilen kör själv är det biltillverkaren som bär ansvaret vid en trafikolycka. Läs mer om beslutet i Tyskland kring självkörande bilar på Vi Bilägares hemsida här.

Osäkerhet kring när lansering blir verklighet

Dessa framtidsbilar kan helt förändra bilmarknaden och stora företag som Uber ryktas vilja lansera taxis med självkörande bilar i framtiden. Men när den artificiella intelligensen är tillräckligt utvecklad för lansering av självkörande bilar i en stor skala är svårt för de flesta experter att uttala sig om. Det finns förespråkare som tror att det rör sig om några år och de som tror att det kommer ta mycket längre tid än så om det ens någonsin blir verklighet med helt självkörande bilar utan någon människa bakom ratten.

Vad tycker du om självkörande bilar? Hade du vågat sitta i en och hur känner du inför att de i framtiden kan finnas i trafiken? Diskutera på vår Facebooksida!

Är du intresserad av självkörande bilar så kika på vår guide där vi berättar mer utförligt om vad framtiden för med sig.

/Vännerna på MyMoney

Gillade du denna artikeln?
Vill du ta del av liknande material, tips och nyheter?

Du kanske också gillar