Köpa & Sälja bil

Köp en inbrottssäker bil

Är din bil inbrottssäker? Försäkringsbranschen kommer varje år ut med en rapport om de mest stöld- och inbrottssäkra bilarna utifrån NVSA-normen. NVSA står för New Vehichle Security Assessment och är en teknisk norm och metod för att analysera hur säkra personbilar är när det kommer till inbrott och stöld. Syftet är att ge konsumenter som står inför bilköp en vägledning i vilken bil som man ska välja för att ha ett bra skydd mot både stöld och bilinbrott.

I Sverige är Volvo och Porsche i topp och klarar NVSA-kraven allra bäst. Bland de 161 modellerna som genomgått testerna blev 58 procent godkända och alla Volvos bilmodeller klarade testet. På listan över de sämsta bilarna när det kommer till stöld- och inbrottssäkerhet finns märken som BMW och Jaguar.

Funderar du kring hur stora riskerna är för stöld och inbrott när du väljer bilmodell? Många bilmärken satsar stenhårt på ökad säkerhet. De rena bilstölderna har minskat men inbrott för att stjäla dyr utrustning har ökat kraftigt. Det som stjäls är allt från högtalarsystem till GPS och airbag-utrustning.

Tre anledningar varför du ska köpa en NVSA-godkänd bilmodell:

  1. En bil med hög NVSA-betyg kan sänka dina försäkringskostnader eftersom riskerna för både stöld och inbrott minskar.
  2. En stöldsäker bil med högt inbrottsskydd kan få ett högre andrahandsvärde eftersom du kan bevisa bilens säkerhetsnivå gällande stöldrisk.
  3. Inbrott i bilar har ökat explosionsartat med 220 procent sedan 2011, med en bil med högt inbrottsskydd behöver du inte oroa dig lika mycket för att du ska råka ut för detta.

TIPS: www.nvsa.se kan man söka på alla testade bilmodeller för att kunna välja en passande modell.

/Vännerna på MyMoney

Gillade du denna artikeln?
Vill du ta del av liknande material, tips och nyheter?

Du kanske också gillar