Biltips Köpa & Sälja bil

Köpa begagnad bil? 5 heta tips!

Idag i vår digitaliserade värld är utbudet av begagnade bilar i princip oändligt. Både bilhandlare och privatpersoner säljer bilar begagnat på nätet. Det är fullt förståeligt att marknaden för begagnade bilar fortsätter att sprudla när prisraset för en ny bil ligger i snitt på uppemot 50% efter de första tre åren. Hur mycket är din begagnade bil egentligen värd? Tycker du att det känns lite jobbigt och osäkert att köpa begagnad bil? Oroa dig inte, vi ger dig här våra fem hetaste tips kring begagnat bilköp och hjälper dig gärna om du behöver låna pengar till bilen, oavsett om den är begagnad eller ny! Ansök om billån här: http://bit.ly/1SLCrnA

 1. Gör en budget FÖRST!
  Det är viktigt att först fundera på vilken typ av bil du är ute efter, hur ser dina vardagsbehov ut och vad ska du använda bilen till? När du har kommit fram till det, är det bra att sätta en budget innan du börjar kolla runt på begagnade bilar. Det är lätt att budgeten springer iväg om du blir förälskad i en bil, så sätt ett pris först som du är bekväm med och försök att inte överskrida din budget för mycket när du kollar runt efter din nya (begagnade) bil.
 2. Var extra noga när du köper av en privatperson
  Du får sällan några garantier när du köper en begagnad bil av en privatperson. Därför är det extra viktigt att du provkör bilen, kontrollerar oljeläckage och rost noga. Kontrollera även att säljaren verkligen äger bilen och att det inte finns någon skuld på den.
 3. Kontrollera besiktningsprotokollet
  Om bilens servicebok inte är fullständig så kan det påverka värdet på bilen om du vill byta bil om ett tag och sälja den begagnade bilen vidare. Se till att all service har blivit genomförd efter den senaste bilbesiktningen så att du inte råkar ut för att köpa en bil med fel som inte har åtgärdats.
 4. Kontrollera bilens däck
  Genom att mäta däckens mönsterdjup kan du upptäcka om bilen behöver byta däck inom kort, vilket kan det innebära en stor kostnad för dig. Det kan även vara en god idé att se till att vinterdäck/sommardäck ingår, det är inget som tas för givet när man köper begagnad bil.
 5. Lita på magkänslan!
  Är det något som inte känns helt rätt när du ska köpa en begagnad bil, kanske det saknas något papper eller så finns det någon rostfläck som oroar dig? Ett bilköp är en stor investering så det ska kännas helt rätt! Ett tips är att köpa din begagnade bil hos en bilhandlare istället för att skyddas av Konsumentköplagen.

 

Lycka till!

/Vännerna på MyMoney

 

Gillade du denna artikeln?
Vill du ta del av liknande material, tips och nyheter?

Du kanske också gillar