Biltips Köpa & Sälja bil

Hitta den optimala familjebilen

familjebil 2019

Dags att köpa familjebil? I takt med att familjen utökas, ställer det allt högre krav på en bra familjebil. Man behöver en bil med rätt utrymme och säkerhet. Vi på MyMoney vet hur viktig bilen kan vara för en familj och har därför skrivit ihop denna artikel som ska guida dig när du ska hitta den optimala familjebilen!

Rätt vad det är har man fått en stor familj. Då räcker det plötsligt inte med den bil man tidigare haft. Nu behöver man kanske gott om bagageutrymme och en större komfort än tidigare. Vi har granskat marknaden för familjebilar och här följer våra allra bästa tips!

Fastställ din familjs behov

familjebil pappa barn i solnedgång

Det är det första man bör fundera över när man ska köpa familjebil. Har du en stor eller liten familj? Behöver ni köra långa eller korta sträckor? Kommer ni använda bilen varje dag eller bara ibland? Detta är alla frågor som är värda att fundera över.

Utrymme i familjebilen

familjebil med mamma pappa barn i framsätet

Beroende på hur stor familjen är, ställer det såklart olika krav på bilen. Är man fyra i familjen räcker oftast en kombi. Är man kanske fem eller fler blir behoven genast andra. Då kanske man behöver en större SUV eller till och med en minibuss. Som många familjer är medvetna om, krävs det en hel del packning när man forslar runt sin familj. Kanske behöver man utrymme tillräckligt för barnvagnar? För längre resor kanske man då även behöver utrymme för packning som resväskor och dylikt. Då gäller det att man har tänkt till när man valt sin bil. För extra utrymme kan man såklart också köpa till en takbox.

Hur mycket ska bilen användas?

bästa familjebilen 2019 med två pojkar framför gammal skrotbil

Det är också en bra fråga att ställa sig. En bil som ska användas dagligen kommer såklart utsättas för större slitage. Då är det också viktigt att man tar med det i sin beräkning av kostnader för bilen. En bil som används oftare behöver också mer service och kanske reparation samt byte av däck och annat, oftare än en bil som inte används lika frekvent. Ska man köra många och långa sträckor sätts bilens komfort på prov. Hur är det med ljudnivå och mediacenter i bilen till exempel? En annan viktig tanke när det gäller hur ofta bilen används är såklart den om vilket drivmedel man tänker sig. Är det en bil driven av fossila bränslen kan kostnaderna snabbt skena iväg om det krävs mycket påfyllning. Kan man kanske välja en miljöbil för att dra ner på bränslekostnaderna?

Vilken budget har du?

Den här frågan är såklart helt avgörande då du ska köpa familjebil. Utifrån de behov du och din familj har måste du nu börja kika på de alternativ som passar dessa behov och din budget bäst. Fundera även på de löpande kostnader som uppstår i och med att du köper en ny bil. det har såklart också en viss betydelse om du köper en helt ny eller en begagnad familjebil. En fabriksny bil är dyrare i inköpspris men kanske billigare i drift och tvärtom är en begagnad bil billigare att köpa in, men kanske blir den dyrare i drift. Vi på MyMoney bistår dig såklart med ett förmånligt billån när du vet vilken familjebil du vill köpa, oavsett om det är en ny eller begagnad bil det handlar om.

Bästa familjebilarna just nu!

Nu börjar det roliga! Nu ska du bestämma dig för vilken familjebil du vill köpa. Vi ger här några av våra bästa tips på familjebilar som finns på marknaden just nu!

Volvo XC40

familjebil 2019 volvo xc40 vit

Vad vore väl denna lista utan Volvo XC40, Årets bil i Europa 2018. Dessutom bäst i klassen när det gäller säkerhet. XC40 räknas som en medelstor bil med mycket god komfort. Det är kanske den mest självskrivna familjebilen på listan. Läs mer om XC40 här.

Pris: Från 294 000 kronor.

Volkswagen Passat Sportskombi

familjebil 2019 volkswagen passat sportscombi mörkblå på väg

Volkswagen Passat Sportscombi är en riktigt het bil på familjebilslistan. Denna stora kombi är en perfekt familjebil för dig som är på jakt efter stora utrymmen för såväl bagage som passagerare. Dessutom är den en njutning att köra!

Pris: Från 269 000 kronor.

Citroën Grand C4 Spacetourer

Citroën Grand C4 Spacetourer grå metallic familjebil

Citroën Grand C4 Spacetourer är en annan riktigt rymlig bil. Den har dessutom vunnit en rad utmärkelser i olika familjebilstester, däribland i tester av miljösmarta familjebilar. Väljer du rätt motor så är denna familjebil ett riktigt bensinsnålt alternativ.

Pris: Från 229 000 kronor.

Kia Sportage

familjebil röd kia sportage på väg

Kia Sportage är en SUV tillika familjebil med fokus på komfort, säkerhet och körglädje. Du får bland annat fyrhjulsdrift, radarbaserad bromshjälp, döda vinkel-varning och smart parkeringssystem med denna briljanta SUV från Kia.

Pris: Från 269 900 kronor.

Seat Leon ST

seat leon st röd familjebil

Söker du ett budgetalternativ? I valet av familjebil är det inte alltid de dyraste bilarna som vinner i det långa loppet. Ett bra exempel på detta är Seat Leon ST kombi. Här får man verkligen valuta för pengarna! Priset ligger under 200 000 kronor och för de pengarna får du ändå en mycket bra familjebil. Tekniken påminner om den som vi finner hos omtyckta modeller som Volkswagen Golf och Skoda Octavia.

Pris: Från 175 000 kronor

Ta hand om familjens pärla!

När du sedan äntligen fått hem din familjebil är det dags att börja vårda din nya familjemedlem. Oavsett om du köper en ny eller begagnad bil vill du såklart hålla den så fräsch och fin som du bara kan. Ibland händer det kanske olyckor, speciellt med små barn i bilen. Behöver du lite tips och råd hur man får bort dålig lukt i bilen, kan du läsa vår artikel på ämnet här. Är det däremot utsidan som behöver en genomgång ska du läsa mer om hur man tvättar sin bil med miljöfokus.

Hittade du inte någon modell du fastnade för så finns det kanske något mer intressant i vår artikel om populära familjebilar 2019.

Vi hoppas verkligen att du och din familj hittar en bil som passar just er och era behov. För mer info kring billån är ni varmt välkomna att höra av er med eventuella frågor till oss!

/Vännerna på MyMoney

Gillade du denna artikeln?
Vill du ta del av liknande material, tips och nyheter?

Du kanske också gillar