Köpa & Sälja bil

Köpa minibuss? Här är våra bästa tips!

Väntas tillökning i familjen eller planerar du ett stort äventyr? Många minibussar som säljs idag säljs till stora familjer, men det finns såklart många andra anledningar att välja en större bil. Minibussar är också vanliga som transportfordon, som med ganska små medel kan anpassas för flera olika ändamål. Att köpa minibuss kan skilja sig en del från att köpa en vanlig bil. Gemensamt är dock att du behöver fundera över vilka behov och krav du har på ditt fordon. Vi har samlat några tips till dig som ska köpa minibuss, häng med!

Många utgår, på goda grunder, från antalet sittplatser när de ska köpa sin minibuss. I takt med att antalet personer i bussen ökar, minskar också bagageutrymmet. Ett faktum som kan vara bra att tänka på när man börjar kolla på modeller. Finns det tillräckligt med utrymme för packning om bussen blir fullsatt? Kanske behöver man komplettera med en bra takbox för att utöka packningsmöjligheterna. Läs gärna vår artikel med tips om du vill köpa takbox.

Behov, tillval och värdeökning

Om du köper en nytillverkad minibuss idag kan du i regel göra många tillval som påverkar priset, komforten och bilens användningsområde. Gör en ordentlig genomgång av vilka tillval som är värdeskapande för dig. Om ett specifikt tillval svarar väl på dina behov är det kanske också värt prisskillnaden det medför. Här följer några av våra bästa tips inför köpet:

  • Glöm inte att bedöma lastutrymmet likväl som antal sittplatser.
  • Provkör alltid bilen!
  • Kontrollera alltid skicket om du köper en begagnad buss.
  • Minibussar kräver mer drivmedel, se till att ha koll på prisskillnader om du köper din första minibuss.
  • Överväg eventuella tillval för att förstå hur de kan skapa mervärde för dig på ett sätt som är ekonomiskt försvarbart.

Köpa minibuss – våra favoriter

Om man vill köpa en helt ny minibuss har vi några egna favoriter som vi gärna vill dela med oss av.

Mercedes-Benz – Vito Tourer

Det här är en driftsekonomisk minibuss med plats för max 9 personer. I grundutförandet ingår bland annat “Attention Assist” en trötthetsvarnare, backstarthjälp och sidvindassistent. Helt klart en riktigt bra minibuss även i grundutförande! Priset börjar på ca 375 000 kronor.

Volkswagen – Caravelle

Vem har inte önskat sig en klassisk folka á la Scooby Doo-utförande? Vi vet att vi har i alla fall! Volkswagens lite nyare Caravelle kan dock erbjuda något uppdaterad komfort. Här finns möjlighet att bygga sin egen minibuss men standardutförandet är komplett med bl. a. klimatanläggning och utmärkt ljudisolering för en bekväm resa. Plats för max 9 personer. I standardutförande kostar en Caravelle ca 336 000 kronor.

Opel – Vivaro Tourer

Opel ger dig möjligheten att bygga din minibuss med alla tillval direkt på hemsidan. Bussen har plats för max 9 personer. Ett standardutförande av en Vivaro Tourer går på ca 320 000 kronor.

Toyota – Proace Verso

Här är en klimatsmart minibuss som drivs på den syntetiska dieseln HVO som är helt förnyelsebar. Ett fullvärdigt alternativ till fossil diesel. För den miljömedvetna är detta med andra ord ett gott alternativ. I standardutförandet kostar en Proace Verso ca 291 000 kronor.

Välj det som passar bäst

Är du inne på att istället köpa en begagnad minibuss är det såklart också ett bra alternativ. En sak som oftast är bättre när man köper en begagnad bil är ju att andrahandsvärdet inte sjunker lika dramatiskt som vid nybilsköp. Oavsett vad som passar dig bäst, hjälper vi dig gärna om du behöver ett förmånligt billån när det är dags att genomföra köpet. Ansök direkt här!

/Vännerna på MyMoney

Gillade du denna artikeln?
Vill du ta del av liknande material, tips och nyheter?

Du kanske också gillar