Köpa & Sälja bil

Hitta Sveriges bästa SUV – vår lista

familjebil 2019 volvo xc90

Behöver du hjälp med att hitta Sveriges bästa SUV för dig och din familj? En SUV är en stor och hög bil som presterar bra på både landsväg och i stadstrafik. Begreppet crossover är en vanlig beteckning på en typ av bil som ligger mitt emellan en vanlig personbil och en klassisk SUV. I den här artikeln kikar vi närmre på vad marknaden har att erbjuda samt ger lite tips inför köpet!

När du bestämt dig för att satsa på en SUV är det storleken på bilen du ska börja fundera över. Är en femsitsig SUV stor nog eller vill du ha ännu fler sittplatser? Bedöm även bilens lastutrymme och stäm av mot hur många liter du tror dig behöva när det är dags för semester. Tänk också på att bilens storlek och tyngd påverkar din bränsleekonomi, vilket oftast leder till att det kostar lite mer att äga och köra en SUV.

Sveriges bästa SUV (eller SUVar) – vår lista

Är du på jakt efter en nytillverkad SUV, har vi kikat på några schyssta modeller på marknaden just nu. Ta en titt på vilka bilar vi tycker kvalar in på prispallen för Sveriges bästa SUV nedan!

Volvo XC40

Denna Volvo är en prisbelönt modell som faktiskt utnämndes till Årets bil i Europa 2018. XC40 räknas som en medelstor bil med mycket god komfort. Det är kanske den mest självskrivna bilen på listan. Läs mer om XC40 här.

Opel Crossland X

Denna Opel vill vi slå ett extra slag för, då det är en i sammanhanget liten bil, som ändå har ett mycket generöst tilltaget lastutrymme. Bilen räknas som en crossover och har därför ett lite mer kompakt format. Perfekt för både landsväg och stadsmiljö! Priset startar på 175 900 kronor.

Audi Q5

Testvinnare med fyrhjulsdrift och generöst bagageutrymme. Den här SUVen får högsta betyg bland ägare runt om i landet. Med lyxiga tillval så som massage i stolarna fram eller ljuddämpande rutor, är det inte svårt att förstå varför denna modell är så omåttligt populär. Priset för denna pärla är något högre och landar på 482 700 kronor i standardutförande.

Nissan X-Trail

Med en X-Trail är du och hela familjen redo för äventyr på nolltid! Det är en prisvärd, lite större SUV med många trevliga finesser. Med Nissan Intelligent Mobility får du en tryggare körupplevelse och hjälp när du behöver! Priset startar på 239 900 kronor.

Kia Sportage

En SUV med fokus på komfort, säkerhet och körglädje. Du får bl. a. fyrhjulsdrift, radarbaserad bromshjälp, döda vinkel-varning och smart parkeringssystem med denna briljanta SUV från Kia. Pris från 204 900 kronor.

Varför köpa SUV?

En SUV passar dig som behöver en stor och stark bil med goda allround egenskaper. Det har länge funnits en efterfrågan på dessa typer av bilar i Sverige. Det innebär att du faktiskt kan göra riktiga fynd på begagnatmarknaden om du inte vill köpa en helt ny bil. För dig som däremot vill investera i en helt ny är utbudet av nya modeller nu större än någonsin tidigare. Vi hjälper dig med ett förmånligt billån om du vill köpa såväl begagnad som ny SUV!

/Vännerna på MyMoney

Gillade du denna artikeln?
Vill du ta del av liknande material, tips och nyheter?

Du kanske också gillar