Köpa & Sälja bil

Ta ansvar som företagare – leasa en miljöbil

70% av all nybilsförsäljning i Sverige går till företag, ofta som leasingbilar. Det är förmånligt för arbetsgivare att leasa tjänstebilar till sina anställda och ofta är det viktigt för företagen att komma undan med så låga leasingavgifter som möjligt. Nu kommer det dock bli billigare att leasa miljöbil med den nya bonus-malus systemet för fordonsskatt som gynnar företagsbilar med låga utsläpp och straffar miljöbovarna. När du leasar miljöbil till företaget visar du även att du som arbetsgivare och företagare tar ansvar och bryr dig om miljön och samtidigt stöttar hållbara transportmedel

Vad är en miljöbil?

Innan du väljer miljöbil kan det vara viktigt att fundera på hur dessa definieras. Naturligtvis föredras miljövänligt bränsle såsom elbil framför fossila bränslen. Men hur miljövänlig är egentligen en stor SUV-hybrid? Här är några faktorer som du kan tänka på när du väljer en miljövänlig tjänstebil.

  1. Nya bilar är bättre än gamla ur miljösynpunkt. En gammal miljöbil kan ha större miljöpåverkan än en ny vanlig bensindriven bil. Det har gjorts stora satsningar på att minska utsläppen på nya bilar de senaste åren.

  2. Hur stor bil behöver du egentligen? Mindre bilar är mer miljövänliga än stora. Överväg hur stor tjänstebil du behöver ur miljösynpunkt.

  3. Kan du klara dig på elbil? Elbilar är det mest miljövänliga valet men kan vara opraktiskt som tjänstebil om du kör mycket beroende på omfattningen av laddningsstationer i området som du kommer att köra i. Om du kör i en storstad  är det sällan några problem, men om du kör långt och i glesbygd så bör du överväga en hybrid eller bränslesnål bil istället.

Lycka till och hör av dig om du behöver hjälp med leasingavtalet för tjänstebilen! Läs mer om vår företagstjänst här.

/Vännerna på MyMoney

Gillade du denna artikeln?
Vill du ta del av liknande material, tips och nyheter?

Du kanske också gillar