Köpa & Sälja bil

Vågar du köpa en dieselbil?

Miljökraven på nya bilar ökar ständigt och i Stockholm förhandlas det om dieselfria miljözoner för att få ner kväveoxidhalten i vår huvudstad. Det pågår just nu en debatt om att dieselbilar ska kunna förbjudas på liknande sätt i städer drabbade av föroreningar i både Sverige och Europa. Hur påverkar det dig som funderar på att köpa en ny bil?

Undersökningar avslöjar att begagnade dieselbilar säljs som aldrig förr samtidigt som nya dieselbilar allt oftare väljs bort av dem som köper ny bil. Samtidigt utvecklas nya effektiva tillsatser såsom AdBlue som tillsätts i diesel för att sänka utsläppen av kväveoxidutsläppen.

Hur bör du resonera när du köper en ny bil?

Om du har fallit för en modell som kör på diesel, kräv att få ett SCR-system installerat för AdBlue-rening hos bilhandlaren. Då är risken betydligt mindre att du drabbas av framtida körförbud och dåligt andrahandsvärde för din nya bil. Om du är intresserad av en begagnad dieselbil så har du just nu guldläge för att pruta på priset och komma undan billigt.

För att helt slippa oron kring framtida regler om utsläpp och dieselförbud kan du istället satsa på laddhybrider och elbilar som verkar vara säkrare kort för bilmarknadens hållbara utveckling.

Oavsett vilken bil du väljer finns vi här för att hjälpa dig med billånet. Tveka inte att kontakta oss så berättar vi mer.

/Vännerna på MyMoney

Gillade du denna artikeln?
Vill du ta del av liknande material, tips och nyheter?

Du kanske också gillar