Bilar och miljö

Här är några av de bästa bonusbilarna efter bonus malus!

bonus malus

Vill du dra nytta av den nya fordonsskatten bonus malus och samtidigt slå ett slag för miljön? Tack vare det nya systemet kan du spara upp till 60 000 kronor beroende på vilken bilmodell du väljer. De flesta är nog överens om att en bra miljöbil är bränslesnål, säker och fossiloberoende. Idag finns det gott om sådana modeller på marknaden. För att guida dig i det växande utbudet så har vi sammanställt en lista på några riktigt bra och prisvärda miljöbilar som ger dig bra bonus efter 1 juli 2018!

Det har inte varit helt enkelt att som bilägare göra rätt val för miljön. Synen på vad som definierar en miljöbil har skiftat. Många köpte en dieselbil under slutet av 00-talet då bilar med låg bränsleförbrukning subventionerades. Det har som bekant visat sig att dieselbilarna släpper ut mer gifter än vad resultat från tillverkares labbtester visat. I och med bonus malus kan vi konstatera att dieseldrivna bilmodeller nu definitivt hamnat på listan över de fordon som istället straffas.

Välj rätt miljöbil för chans till bonus!

bonusbilar bonus malus

Staten har alltsedan 2000-talets början försökt styra våra val av bil med ekonomiska incitament. Från början var det endast bränslesnåla bilar som gällde för den miljömedvetne. Sedan började de alternativa bränslena komma, som biogas och etanol. Därefter kom det hybrider, laddhybrider och elbilar som nu kraftigt premieras med det nya bonus malus-systemet. Vilken bil är ett bra val för den som vill göra ett klipp och slå till på en bil med en hög bonus? Här är några av våra favoriter:

Nissan Leaf (elbil)

nissan leaf elbil bonus malus

Att Nissan Leaf är världens mest sålda elbil är inte en slump. Priset är för närvarande från 344 900 kronor och man får mycket teknik för pengarna. Modellen är delvis självkörande och kan dessutom parkera själv tack vare ProPILOT Park. Vi kan även konstatera att Nissan Leaf är ett mycket säkert val, modellen kammade hem fem av fem i Euro NCAP:s säkerhetstest.

Renault Zoe (elbil)

renault zoe elbil bonus malus

En annan elbil som blir billig tack vare bonus malus är lilla Renault Zoe. Det är en modell som uppmärksammats för sin rekordlåga kostnad såväl per km som per kWh. Pris från 249 990:-.

Tesla Model S (elbil)

tesla model s elbil bonus malus

Tesla Model S hör inte till de billigaste elbilarna (utgångspriset ligger strax över 830 000 kr), men det är ett utmärkt val för dig som vill ha en rymligare bil med exklusiv känsla.

Hyundai Ioniq (elbil)

hyundai ioniq elbil bonus malus

En annan prisvärd elbil som bjuder på en fin körupplevelse är Hyundai Ioniq, utgångspriset ligger på 397 900 kr. Den finns även som hybrid- eller laddhybrid och har fått mycket bra omdömen när det kommer till säkerhet, bra väggrepp och jämna inbromsningar.

Toyota Prius Plug-in (laddhybrid)

toyota prius plugin laddhybrid bonus malus

På tal om laddhybrider så har vi tagit med en renodlad sådan, omtyckta Toyota Prius Plug-in. Det är ett fint alternativ för dig som kör längre sträckor och modellen är också ett riktigt bra och prisvärt val som företagsbil. Bonussystemet premierar inte laddhybrider lika högt som elbilar, men du kan ändå få tillbaka upp till 35 000 kr när du köper en sådan. Bilen kostar från 377 900:-.

Så när du känner att det är dags att göra en miljövänlig investering tycker vi att dessa modeller är värda att spana in lite extra. När du är redo för affär hjälper vi dig med ett förmånligt billån, ansök direkt här!

/Vännerna på MyMoney

Gillade du denna artikeln?
Vill du ta del av liknande material, tips och nyheter?

Du kanske också gillar