Bilar och miljö

Ska du köpa laddhybrid 2019? Här är våra favoriter!

laddhybrid

Laddhybrider eller plug-in hybrider är miljöbilar som blir allt vanligare i Sverige. Allt eftersom efterfrågan ökar och marknaden växer, utvecklas också tekniken. Det som talar för att köpa en laddhybrid är dess låga utsläpp. Bilen växlar automatiskt över till bensinmotorn om elen tar slut och du kan då köra vidare på vanligt bränsle. Under 2019 kommer flera stora och välkända bilmärken som Volkswagen, Mini och Kia att släppa nya laddhybridsmodeller. Häng med när vi kikar närmare på våra favoriter!  

 

Laddhybrid 2019 – Vi spanar in marknaden

laddhybrid miljöbil 2019 laddning

Miljöbilar är ett snabbt växande bilsegment i Europa. Sverige ligger i framkant av laddhybridanvändning då efterfrågan på laddhybrider i Sverige ökar. Möjligheten att köra enbart på el kortare sträckor och på bensin eller diesel när du ska resa lite längre, gör laddhybriden till ett bra miljöval. När elen i det laddningsbara batteriet tar slut, tar bensinmotorn vid och bilen rullar vidare på bensin eller diesel. Bilen växlar sedan mellan el och fossilt bränsle automatiskt vid behov. Bilen kan laddas både via ett vägguttag eller via laddningsstationer som finns runt om i landet. Nedan har vi kikat på några av våra favoriter på marknaden.

 

Volkswagen Passat GTE laddhybrid

Volkswagen Passat GTE laddhybrid silvrig med laddning

Volkswagen Passat GTE laddhybrid har blivit en riktig storsäljare i Sverige. Passat GTE drivs av två motorer, en el och en förbränningsmotor som arbetar tillsammans. Det som skiljer denna hybrid från många andra, är att batteriet kan laddas både vid aktiv körning och via eluttag då bilen står still. När batteriet är tillräckligt laddat och utomhustemperaturen ligger över ett visst antal grader, börjar bilen alltid färden i det helelektriska läget “E-mode”. Bilen har en räckvidd på upp till 50 km på ren eldrift.

Pris: Från 409 900 kr

 

Kia Optima Sportswagon Plug-In Hybrid

kia optima sportswagon plugin laddhybrid

Med Kias Optima Sportswagon Plug-In Hybrid behöver du inte kompromissa med varken körglädje, komfort eller utrustning. Bilen har en räckvidd på upp till hela 62 km på el och totalt 112 mil i hybridläge. För att få en fulladdad bil tar laddningen ca fem timmar.

Pris: Från 404 900 kr

 

Mini Countryman All4 laddhybrid

mini countryman all4 laddhybrid

Med Countryman har Mini blivit stor och med All4 är den fyrhjulsdriven. Med batterier från BMW har den dessutom blivit laddhybrid. Bilen har en räckvidd på ca 40 km med endast el. Bilen startar alltid i Auto eDrive, där elmotorn och bensinmotor arbetar ihop för minsta möjliga förbrukning beroende på hastighet, acceleration samt batteristatus. Du kan köra helt på eldrift om batteriet har så lite som 7% laddning. Det här är en bil för både stads- och landsvägskörning!

Pris: Från 379 900 kr

 

Hyundai Ioniq Plug-in laddhybrid

hyundai ioniq plugin laddhybrid

Hyundai Ioniq Plug-in hybrid har en räckvidd på upp till 63 km med eldrift. Bilarna är utrustade med ett avancerat navigationssystem som snabbt hittar närmaste laddningsstation och guidar dig dit. Bilen kan laddas på alla offentliga stationer och har en laddningstid på ca 4-5 timmar. Under 2018 utsåg Folksam Hyundai Ioniq plug-in till ett “Bra Val” när det kommer till bilsäkerhet. Ett bra val för barnfamiljen!

Pris: Från 344 900 kr

 

BMW X5 Xdrive45e iPerformance laddhybrid

bmw x5 xdrive45e iPerformance laddhybrid

Med BMW X5 xdrive45e iPerformance får du en laddhybrid som levererar högre prestanda, bättre acceleration, avsevärt mycket lägre bränsleförbrukning och ännu lägre utsläpp. Det låter väl inte så dumt? Den här laddhybriden har en systemeffekt på 290 kW (395 hk) och accelererar 0-100 km/h på 5,6 sekunder. Räckvidden i helelektriskt läge är upp till 80 km. Det här är laddhybriden för den som vill ha en av marknadens bästa bilar.

Pris: Från 690 100 kr

 

Välj laddhybrid efter dina behov

laddhybrid miljö natur

Utbudet av laddhybrider ökar och tekniken utvecklas ständigt. Bilarnas prestanda kan skilja sig en del åt och det är därför viktigt att att du väljer en modell som passar dig och dina specifika behov. Vårt bästa tips är att rannsaka dina körvanor för att avgöra om laddhybriden är ett bra val för dig. Hur långt kör du vanligtvis? Vilka laddmöjligheter har du – både hemma och borta? Kanske är det en renodlad elbil som passar dig bäst? Här är vår lista med spännande elbilar som släpps 2019.

Möjligheten att kunna köra kortare sträckor på el är fantastisk! Vill du också bidra till en bättre miljö och är redo för en ny laddhybrid 2019? Då kan vi hjälpa dig mer finansieringen, ansök om billån här.

 

/Vännerna på MyMoney

 

 

 

Gillade du denna artikeln?
Vill du ta del av liknande material, tips och nyheter?

Du kanske också gillar