Bilar och miljö

Miljövänlig sportbil – Lyxigt och klimatsmart med el eller hybrid

Att köra nercabbat på somrarna är riktigt trevligt och ger ofta en känsla av frihet. Att hitta en miljövänlig sportbil är kanske inte det enklaste när man söker en el- eller hybridvariant. Men där finns några lite mer exklusiva alternativ att kika på. El- eller hybridbilar är såklart alltid det mest miljövänliga valet. Då behöver man i regel inte oroa sig för skadliga utsläpp som påverkar miljön negativt. Däremot kan det vara knepigt att hitta en bil som passar året runt. Kanske vill du bara använda din sportbil under sommarhalvåret och ställa av den när vintern kommer. Om inte är det läge att göra lite research innan du väljer!

För de som vill köpa en miljöbil idag väntar en trevlig skattebefrielse så länge bilen uppfyller vissa miljökrav. Vilka kraven är hittar du här. Skattebefrielsen rör fordonsskatten och gäller i fem år från det att fordonet togs i trafik. Det här är såklart ett bra incitament att skaffa en miljöbil istället för en bil som drivs av fossila bränslen. Detta trots att priset ofta är lite högre. Miljöpåverkan är lägre och det är oftast inte så krångligt med en elbil som man kanske kan tro.

Miljövänlig sportbil – fördelarna

Här kommer vår lista på fördelar med att köra en miljövänlig sportbil i sommar.

  • Det är ett miljövänligt alternativ eftersom det inte ger lika mycket miljöfarliga utsläpp.
  • Du får en härlig sommar med vinden i håret!
  • Du bidrar till en hållbar miljöutveckling.
  • Miljöbilar som uppfyller vissa krav är skattebefriade de 5 första åren.
  • Du har chans att få bonus enligt bonus malus-systemet som träder i kraft 18 juli 2018.

Så har det äntligen blivit dags att kika lite närmare på vilka lyxiga och miljövänliga sportbilar som finns på marknaden. Dags att börja drömma sig bort med andra ord! Häng med när vi presenterar några riktiga värstingar:

Tesla Roadster

Med en acceleration på 2,1 sekunder 0-100 km är detta en av världens snabbaste bilar. DEN snabbaste enligt Tesla själva. Med topphastighet på +400 km och räckvidd på 1000 km är detta verkligen en värsting i sin kategori.

Porsche Panamera 4 e-hybrid

Ytterligare en premiumbil men ack så snygg! 462 hästkrafter och 0-100 km på 4,4 sekunder talar sitt tydliga språk. Det här är en hybrid med rejäl kraft och prestanda.

Så har vi en som fortfarande ligger på konceptstadiet..

Porsche Mission E

Det här är Porsches svar på framtidens sportbil. Man siktar på en fyrsitsig bil med acceleration 0-100 km på 3,5 sekunder samt en räckvidd på 500 km. Vi rekommenderar verkligen att ni kikar på konceptsidan, det här är en riktigt cool bil för framtiden!

Även om det fortfarande är lite skralt på el- och hybridsidan när det kommer till sportbilar, kommer vi garanterat se en fortsatt utveckling åt det hållet. I dagsläget kan det på grund av exklusiviteten vara lite knepigare att finansiera ett sådant köp. Men med våra billån kan du känna dig trygg i din affär. Vi ger lån både med och utan kontantinsats, läs mer och ansök direkt här!

/Vännerna på MyMoney

Gillade du denna artikeln?
Vill du ta del av liknande material, tips och nyheter?

Du kanske också gillar